Welke job past bij mij?
Vorige

1 van 507

Volgende
Volgend artikel:

Werken als technieker bij De Lijn

De 10 vuilste jobs ter wereld

10 vuilste jobs
It's a dirty job, but someone has to do it ... In bepaalde gevallen mag je dat zelfs letterlijk nemen: dit zijn de 10 vuilste jobs ter wereld.

1. Vuilnisman/-vrouw

Van GFT en PMD tot papier, karton en alle restafval: als afvalophaler kom je in contact met huisvuil waar mensen vanaf willen. Niet zelden is het smerig of stinkt het naar rottend weefsel. Ook de onfrisse lucht die je tijdens het werk inademt is niet iets om vrolijk van te worden. Deze helden van de straat verdienen dan ook een mooi loon en heel wat respect!

2. Rioolinspecteur

Van putjesschepper tot rioloog: de functie van rioolinspecteur heeft heel wat alternatieve benamingen. Toch kunnen we deze job makkelijk tot de essentie herleiden: verstoppingen en lekkages in de riolering opsporen en herstellen.

Lees ook: Hoe crisisbestendig is jouw job?

Dat je met chemische kledij en een mondmasker door het afvalwater zult waden, behoort tot de mogelijkheden. Bij voorkeur ben je ook een dierenvriend want de kans is groot dat je tijdens je werk het gezelschap zult krijgen van ratten, muizen en andere lokale fauna en flora.

3. Crime scene cleaner

Als plaats delict reiniger maak je na het bezoek van de recherche en de begrafenisondernemer de plaats van het misdrijf terug proper. Al naargelang de toestand van het gevonden lijk en de aanwezigheid van ongedierte kan de klus een vuile job zijn, zeker wanneer de vloer en de meubels gedrenkt zijn in bloed of andere lichaamssappen.

Ondanks je chemisch pak en een mondmasker is de kans reëel dat het poetsen en ontsmetten meer dan een dirty job zal zijn.

4. Vleesverwerker

Niks lekkerder dan een vleesje of worstje op de barbecue (al kan veggie of vegan ook fantastisch lekker zijn!). Maar wist je hoe sommige vleeswaren bereid worden? Als vleesverwerker sta je op de eerste rij en maak je van dichtbij mee hoe het vlees gescheiden wordt van het kadaver. Je moet wel tegen bloed kunnen en met een stabiele hand kunnen/durven snijden in het overleden dier.

Ontdek: Welke beroepen hebben het meeste/minste aanzien

5. Pornoacteur/-actrice

Voor sommigen onder ons kan dit de ultieme droomjob lijken, toch hou je best ook rekening met een onaangenaam, dirty kantje. Niet iedere tegenspeler is even hygiënisch of aantrekkelijk waardoor het in bepaalde gevallen even slikken is voor je met volle goesting aan je opdracht kunt beginnen. Ook de bizarre combinatie van menselijke sappen en storende lichaamsgeuren is niet altijd een lachertje.

6. Septische putreiniger

We snappen perfect waarom je sceptisch bent voor de jobfunctie van septische putreiniger. Toch is het op zich wel een dankbare job. Door het reinigen van de septische put (ook wel ‘beerput’ genoemd) zul je je klanten heel blij maken. Smurrie verdwijnt, waar jij verschijnt. Niet alleen de frisse douche achteraf zal je een voldaan gevoel geven, ook het innen van de bijbehorende factuur zal je zeker gelukkig maken.

Beroepengids: Wat doet en verdient een industrieel reiniger?

7. Paardenfokker

Als paardenfokker verzorg je niet alleen deze edele dieren, ook het begeleiden van de parende paarden behoort tot jouw takenpakket. Deze uitzonderlijke ervaring is niet voor iedereen weggelegd want je neemt hierbij op een doordachte manier het sperma af van de bronstige hengst en insemineert het kunstmatig in de hengstige merrie.

8. Balsemer in mortuarium

Word je lijkbleek wanneer je aan een job in de begrafenissector denkt? Dan is een job als balsemer in een mortuarium al helemaal niks voor jou. Als balsemer zorg je ervoor dat de overledene er piekfijn verzorgd en ‘natuurlijk’ uitziet. Door jouw behandeling wordt het ontbindingsproces vertraagd waardoor de naasten op een respectvolle manier afscheid kunnen nemen van hun overleden dierbare.

Lees ook: 5 vragen om jezelf te stellen alvorens een nieuwe job te zoeken

9. Mijnwerker

Mijnwerkers hebben niet alleen een gevaarlijke job, ook de werkomgeving is niet bepaald netjes. Het vele stof en roet maakt dat iedereen er na de werkshift helemaal hetzelfde uitziet: roetzwart.

10. Ongediertebestrijder

De dierenwereld is heel divers en ook ongedierte bestaat in vele vormen. Van muizen en ratten tot kakkerlakken en andere knagende insecten: er is heel wat ongedierte dat bestreden moet worden. Aan jou, als ongediertebestrijder, om hun nest of activiteit te detecteren en de nodige actie te ondernemen.

Op zoek naar jouw droomjob? Bekijk het actuele vacatureaanbod en ... go for happy!
Je vind elke dag duizenden jobs op Jobat.be

(fd)

29 september 2023
Anderen bekeken ook