Gelukkig op het werk
Vorige

1 van 874

Volgende

De 10 meest ‘onmisbare’ zaken op kantoor

We doen er alles aan om onze werkplek zo aangenaam mogelijk te maken. Onderzoeksbureau Kien deed research naar wat we onmisbaar vinden wanneer we onze werkomgeving inrichten. Naast standaardzaken zoals een telefoon, bleek vooral het uitzicht belangrijk.
#

Volgens het onderzoek maakt het uitzicht het kantoor het aantrekkelijkst (76,3%), gevolgd door familiefoto’s (15,9%) en kunstvoorwerpen (15%).

Top 10

 1. Het uitzicht naar buiten (76,3%)
   
 2. Visitekaartjes (18,3%)
   
 3. Familiefoto’s (15,9%)
   
 4. Kunst (15%)
   
 5. Designmeubels (6,6%)
   
 6. Een woordenboek (6,5%)
   
 7. Kindertekeningen (4,2%)
   
 8. Een geluksvoorwerp (3,8%)
   
 9. Verjaardags- of wenskaarten (3,4%)
   
 10. Kaartjes van restaurants (2,7%)

Flexibel werken

16% van de respondenten hecht eigenlijk geen waarde aan bepaalde (persoonlijke) items die al dan niet aanwezig zijn op zijn of haar bureau. Daarmee wordt een flexibele werkplek, waarbij allerlei zaken op het bureau niet altijd direct of vanzelfsprekend beschikbaar zijn, aantrekkelijker.

William Willems, Algemeen Directeur van Regus België, marktleider in het aanbieden van flexibele werkplekken: “Naast het uitzicht is ook een goede lichtinval belangrijk op de werkplek. Voldoende daglicht zorgt voor minder stress en verbetert de cognitieve functies, waardoor mensen productiever kunnen werken. Dat op een werkplek de aanwezigheid van zaken zoals familiefoto’s geen absolute must is, is positief voor bedrijven die klaar zijn voor de toekomst en kiezen voor flexibele werkplekken. Door deze nieuwe manier van werken kunnen zij bovendien veel geld uitsparen.’’

Familiefoto’s verhuizen we dan maar naar onze screensaver?

(sjv) 

29 juli 2014
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook