Ontspanning
Vorige

1 van 513

Volgende
Volgend artikel:

15 tips voor een minder druk leven

Corona bracht een einde aan "verplichte fun" op het werk

Verplichte fun op het werk
Word jij niet altijd “happy” van die happy hour op het werk? Of bezorgt je job je al voldoende arbeidsvreugde waardoor je niet per se aanwezig wil/moet zijn op dat “verplichte” informele bedrijfsfeestje of die “spontane” afterwork party? Corona heeft ons alleszins de ogen geopend…

Geforceerd uitje is out

A little party never killed anybody, ook niet tijdens het werk. Toch kan je je als werknemer soms “verplicht” voelen om toch maar aanwezig te zijn op die ingestudeerde verjaardagsviering, de niet spontane drink in de vergaderzaal tijdens de (onbetaalde) werkuren of de teambuilding in de Ardennen met collega’s waarmee je niet graag in team werkt… Want hoe graag je ook werkt en hoe sympathiek je collega’s ook zijn, soms heb je oprecht geen zin in een geforceerd uitje met het team.

Voor zij die zich niet gedwongen willen voelen om toch maar shiny happy aanwezig te zijn is er goed nieuws: door de coronacrisis is de “verplichte fun” op z’n retour… Maar laat dat de feestvreugde niet bederven: bedrijven doen nu meer moeite om evenementen te organiseren die iedereen wél wil bijwonen.

Lees ook: Deze 19 dingen doe je beter niet met collega’s

Hybride fun

Heel wat bedrijven zijn sinds de coronacrisis overgeschakeld op hybride werken waarbij je als werknemer een paar dagen op kantoor werkt en een paar dagen thuis (of op een andere locatie). In de praktijk betekent dit dat de kans groot is dat je je collega’s niet meer elke dag ziet. Een gezamenlijke activiteit tijdens of net na de werkuren is dan niet meer zo evident.

Extra: De 5 leukste teambuilding ideeën

Van verplichting naar verlichting

Teambuildingactiviteiten hebben pas nut als iedereen uit zichzelf wil meedoen en niet verplicht wordt om toch maar het teamgevoel op te hemelen en deel te nemen aan de activiteit. Hierdoor worden werkgevers steeds inventiever om hun personeel alsnog in een informele sfeer samen te brengen.

Denk aan authentieke fun zoals een foodtruck op de parking (iedereen die wil, kan een hapje eten), een leuke groepsles yoga/sport voor de geïnteresseerden of een boeiende workshop met een hoog fungehalte.

Heb je geen zin of tijd om deel te nemen? Dan zal het je in de meeste gevallen niet kwalijk genomen worden: door de coronacrisis heeft iedereen zijn of haar prioriteiten verlegd… en voor sommigen is dat niet langer het werk maar wel het gezinsleven, de huiselijke gezelligheid of contact met andere vrienden.

Ontdek: In welk soort team werk jij?

(fd)

17 juni 2022