Carine dook op 42 jaar opnieuw in de schoolbanken

Na twintig jaar met alleen een middelbaar diploma op zak kreeg Carine Vantongerloo in woonzorgcentrum Zusterhof de smaak van studeren opnieuw te pakken. De keukenhulp werd verpleegkundige.
Carine Vantongerloo
"Het was een plezier om opnieuw naar school te gaan." (Carine Vantongerloo, verpleegkundige wzc Zusterhof)

Carine Vantongerloo was 42 jaar toen ze besloot opnieuw te gaan studeren. Voordien werkte ze vooral als arbeidster, bij verschillende bedrijven. Tot ze als keukenhulp in woonzorgcentrum Zusterhof in Geel terechtkwam.

“Na het middelbaar vond ik meteen een job, waardoor verder studeren me niet nodig leek. In het woonzorgcentrum kreeg ik de kriebels echter opnieuw te pakken. Ik besloot om me in te schrijven voor een HBO5-opleiding tot verpleegkundige. Het was een plezier om opnieuw naar school te gaan. Ook de stages, waarvan ik er enkele op het Zusterhof mocht doen, vielen goed mee.”

Onmiddellijk aan het werk

Drie jaar duurde Carine’s opleiding, maar die zijn voorbijgevlogen, zegt ze. “Dankzij de steun van collega’s, mijn man, familie en van de leidinggevenden in Zusterhof. Op 30 juni 2013 ben ik afgestudeerd. Op 1 juli ben ik beginnen werken als verpleegkundige in het woonzorgcentrum. Ik werd heel goed opgevangen en begeleid. Echt werken als verpleegkundige is toch nog iets anders dan stage lopen.”

De carrièreswitch valt Carine zo goed mee dat ze al gevraagd heeft om vanaf september een bacheloropleiding verpleegkunde te mogen volgen. “Dat was geen probleem. Ik ga proberen om het bachelordiploma via een brugopleiding in twee jaar te halen. Na de zomer begin ik eraan, met goede moed.”

(wv) 

14 maart 2014
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte