Het loon van...
Vorige

1 van 785

Volgende

Het loon van een opvoedster in de psychiatrie: 1.400 euro netto

We vroegen Sarah Casier (27) uit Peizegem hoeveel zij verdient …
Sarah Casier uit Peizegem, opvoedster in de psychiatrie Sarah Casier (27), Peizegem
  • Beroep: Opvoedster in de psychiatrie
  • Nettoloon: 1.400 euro
  • Extra: nacht- en weekendvergoedingen

Wat doe je voor werk?

Ik begeleid in een psychiatrisch verzorgingstehuis mensen met een chronische psychische aandoening. Bij ons verblijven 47 mensen, 24 uur op 24. We stimuleren hen om zoveel mogelijk zelf te doen en bieden ontspanning aan. Ik doe het koor, de muziek en crea-activiteiten zoals knutselen. Verder organiseren we daguitstappen naar een museum, de bioscoop of een stadsbezoek. Zoveel mogelijk op vaste tijdstippen, want onze mensen hebben structuur nodig.

Wat vind je van je inkomen?

Mijn nettoloon varieert tussen 1.400 en 1.500 euro, afhankelijk van het aantal weekends en nachten dat ik werk. Je wordt niet rijk van een job als opvoedster, dat wist ik op voorhand. Ik vind dat ook niet erg. Met muziek bezig zijn, creativiteit, zingen … Dat is wat ik graag doe. Met informatica of economie kan je misschien veel geld verdienen, maar dat is niets voor mij, ik ben niet gemaakt voor bureauwerk.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Door van job te veranderen zou ik niet meer verdienen. Leerkracht, opvoedster … We verdienen allemaal ongeveer evenveel. Je krijgt veel terug van je mensen. Ik doe het al 5 jaar ontzettend graag.

Wat is je grootste kost?

Onze lening van 977 euro per maand. Een half jaar geleden hebben we een huis gekocht.

Spaar je?

Weinig. De aankoop van ons huis, de verbouwing van de badkamer en enkele onvoorziene kosten hebben een serieuze duit gekost. De laatste twee maanden lukt het terug beter om te sparen, maar meer dan 250 euro is het nooit.

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Met onze lening letten we nu iets meer op onze centen. We gaan al eens sneller naar de Lidl of de Aldi in plaats van naar de GB. Kleren koop ik ook minder dan toen ik nog niet samenwoonde.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Een weekendje uit, op reis gaan .... Niet meer naar Cuba zoals vroeger. Dat is ook niet erg. We gaan gewoon dichter tegen huis, dit jaar naar Frankrijk.

Waar droom je van?

Van een verre reis naar de westkust van de VS: San Francisco, Los Angeles enzo. Maar dat zal niet voor de eerste jaren zijn.

(mr)  

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

16 juli 2012
Aanbevolen jobs