Het loon van...
Vorige

1 van 779

Volgende

Het loon van een kinderverzorgster: 1.315 euro netto

We vroegen Heide De Rycke (34) uit Merelbeke hoeveel zij verdient ...
Heide De Rycke uit Merelbeke, kinderverzorgster Heide De Rycke (34), Merelbeke
  • Beroep: kinderverzorgster
  • Nettoloon: 1.315 euro
  • Extra’s: maaltijdcheques

Wat vind je van je inkomen?

Niet slecht, maar het kan natuurlijk altijd beter.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Ik denk het niet. Op dit moment heb ik het gevoel dat ik hier goed zit. Ik werk voor de stad Gent en heb dus iets of wat zekerheid.

Spaar je?

Ik probeer 250 euro per maand opzij te zetten naast mijn pensioensparen. Maar nu is het even gedaan met sparen, want ik ga verbouwen.

Wat is je grootste kost?

Mijn woning, al heb ik het geluk er maar heel weinig voor te moeten afbetalen: zo’n 340 euro. Een paar jaar geleden heb ik een gebouw heel goedkoop gekocht, verbouwd en daarna met winst verkocht. Nu probeer ik ongeveer hetzelfde te doen.

Bespaar je op bepaalde zaken?

Niet echt, al probeer ik wel wat milieubewust te zijn en dat leidt automatisch tot besparingen. Ik rij ook zoveel mogelijk met de fiets. De afstand naar mijn werk bedraagt 15 kilometer. Zolang het kan, koop ik geen auto. Als het weer echt te slecht is, neem ik het openbaar vervoer. Van mijn werkgever krijg ik een abonnement voor maar 1 euro per jaar.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Het liefst van al aan reizen. Dit jaar ging ik naar Vietnam, Cambodja en naar het Zwarte Woud. Ik probeer elk jaar een grote reis te maken, al zal dat het komende jaar wellicht niet mogelijk zijn met de verbouwing.

(bvdb) 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

17 juli 2012
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte