Vorige

1 van 473

Volgende
Volgend artikel:

Op het werk ben je beter niet te knap

Benieuwd hoeveel je collega’s verdienen?

28 oktober 2010
Het is beter om nieuwsgierig te blijven dan om het te vragen, zo blijkt uit Amerikaans onderzoek. Wie weet hoeveel zijn collega’s verdienen, is sneller geneigd om ander werk te zoeken.
Hoeveel verdient jouw collega?

De Californische krant The Sacramento Bee publiceerde in maart 2008 de salarissen van alle overheidsmedewerkers op het internet. Onderzoekers van de universiteiten van Berkeley en Princeton belden vlak voor die publicatie naar een aantal medewerkers van de universiteit van Californië om hen daarvan op de hoogte te brengen.

Nadat de salarissen online werden gezet, wilden de onderzoekers van het universiteitspersoneel weten of ze zich tevreden voelden over hun werk en hun loon.

Ander en beter

Tachtig procent van de medewerkers bleek op de website te hebben nagekeken hoeveel zijn of haar collega’s verdienen. De personeelsleden met een salaris dat onder de mediaan lag, gaven achteraf meestal te kennen dat ze minder tevreden waren met hun job. Een aantal onder hen voelden zich zelfs geneigd om ander werk te zoeken.

De medewerkers die tot de beter betaalde helft van het personeel behoorden, zagen hun houding ten opzichte van hun werk niet veranderen.

(mo) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 17972 andere jobs