CV
Vorige

1 van 162

Volgende
Volgend artikel:

9 redenen waarom jouw cv in de vuilbak belandt

9 cv-tips die je nooit eerder hebt gelezen

CV
Gemiddeld spenderen recruiters 7 seconden aan het lezen van een cv.
Het is niet zo makkelijk om op te vallen met je cv. Gemiddeld spenderen recruiters 7 seconden aan het lezen van een cv. Met deze tips val je gegarandeerd op…

1. Vermeld chique namen

In het dagelijks leven komt dit misschien niet altijd goed over, maar op je cv is het wél een goed idee. Als je gewerkt hebt voor bekende bedrijven of klanten, pak er zeker mee uit!

2. Gebruik positieve feedback uit je evaluaties

De voorbije jaren heb je ongetwijfeld goede punten gescoord, al dan niet in officiële evaluatiemomenten. Verwerk die positieve feedback in je cv. Op die manier bevat het je belangrijkste realisaties en karaktereigenschappen. Je kan zelfs letterlijk een van je vroegere bazen citeren. Op die manier maak je jouw werkervaring heel concreet.

3. Benadruk je woonplaats als je in de buurt woont

Zet je woonplaats heel duidelijk op je cv als je solliciteert voor een functie in de buurt van waar je woont. Dat moet in één oogopslag zichtbaar zijn. Het is immers een grote troef (zowel voor jou als jouw toekomstige werkgever) als je in de buurt van je werk woont. Voor jezelf omdat je woon-werkverplaatsing minimum minimaal is. Maar ook voor je werkgever is het een voordeel. Hij weet dat je niet bij de eerste de beste andere jobopportuniteit zal vertrekken als je een fijne job in de buurt hebt.

Ga je nog verhuizen naar een andere stad of dorp? Of woon je ver van de vestigingsplaats van je toekomstige werkgever? Dan geldt het omgekeerde: benadruk je woonplaats dan niet te hard of overweeg om het weg te laten.

4. Gebruik keywords, maar trop is te veel

Veel bedrijven en recruiters gebruiken software om keywords te scannen. Op die manier verkleinen ze de hoop sollicitaties die ze handmatig moeten bekijken. Het is belangrijk op je cv keywords van de vacature te vermelden, maar het mag niet opvallen. Overdrijf dus niet!

5. Let op je e-mailadres

Er zijn twee soorten e-mailadressen die je nooit moet gebruiken op je cv: je huidig werkmailadres en een ongepast persoonlijk mailadres zoals poepie@gmail.com. Als je een professionele indruk wil maken, gebruik dan een persoonlijk e-mailadres op basis van je voor- en achternaam.

6. Kwaliteit boven kwantiteit

Het is niet nodig om evidente vaardigheden te vermelden. Microsoft Office, PowerPoint, … Dat kunnen al je collega-sollicitanten ook. Hou het kort, relevant voor de vacature en maak het verschil met je concurrenten.

7. Vermeld alleen bepaalde hobby’s

Niet alle hobby’s verdienen een plaats op je cv, maar sommige echt wel. Vermeld zeker hobby’s die je positieve persoonlijkheid benadrukken of je kwaliteiten die belangrijk zijn voor de job.

Lopen bijvoorbeeld toont discipline en toewijding. Bloggen over je vakgebied laat zien dat je creatief bent en oprechte interesse hebt in je werk.

8. Vermijd te algemene beschrijvingen

Volhardend, gemotiveerd, proactief, … Deze woorden vind je op veel cv’s. Probeer eruit te springen met zeer specifieke vaardigheden en verwezenlijkingen.

9. Kies je sociale media accounts goed uit

Meer en meer sollicitanten vermelden een link naar hun sociale media accounts op hun cv. Maar maak een verschil tussen professionele accounts zoals LinkedIn of Instagram en niet-professionele zoals Facebook. Het is misschien verleidelijk om te willen tonen hoe je echt bent, maar hou het toch maar professioneel. Overtuig hen met je straffe persoonlijkheid in het sollicitatiegesprek.

(mr) 

18 juli 2016
Anderen bekeken ook