50-plussers
Vorige

1 van 100

Volgende

55-plussers ongemotiveerd op de arbeidsmarkt

27 september 2012
Volgens arbeidsmarktinnovator Jan-Peter Cruiming van de vacaturesite Jobbird.com vinden Nederlandse werkloze 55-plussers maar weinig motivatie om zich opnieuw op de arbeidsmarkt te begeven.
oudere werknemer

Bijna de helft van de Nederlandse 55-plussers zit zonder werk. Daarvan zijn er maar weinigen gemotiveerd om daadwerkelijk opnieuw aan de slag te gaan. “We zien dat jongeren volop online solliciteren, maar de 55-plusser is met 4,1% een slecht vertegenwoordigde doelgroep op de vacaturesites”, aldus Peter-Jan Cruiming van Jobbird.com.

Omscholing & sollicitatieplicht

Ondanks het niet gemakkelijk is voor 55-plussers om zich opnieuw op de arbeidsmarkt te wagen, zijn er volgens Cruiming kansen genoeg. “Ondanks de crisis zijn er nog genoeg branches waar men staat te springen om gekwalificeerd personeel. Daardoor ontstaat de situatie dat er 1,3 miljoen mensen thuis zitten, terwijl er aan alle kanten arbeidsimmigranten worden aangetrokken.”

Hij benadrukt daarom ook het belang van omscholing. Wanneer een werkzoekende wordt omgeschoold, heeft deze volgens Cruiming meer kans op succes op de arbeidsmarkt. Ook de sollicitatieplicht zou volgens hem moeten worden verstrengd. “In Nederland zijn werklozen relatief makkelijk af met een sollicitatieplicht van één keer per week. Dat is niet meer van deze tijd.”

(nm) – Bron: Jobbird.com 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook