Liefde en seks
Vorige

1 van 92

Volgende
Volgend artikel:

Een relatie op het werk: de do’s en don’ts

5 tips om je kantoorromance te doen slagen

In een recente studie beweren vier op tien ondervraagde werknemers dat ze tijdens de loop van hun carrière al eens een relatie hebben aangeknoopt met een collega. In drie op tien gevallen resulteerde dat in een huwelijk. Bij één op de tien vond de relatie plaats tijdens het afgelopen jaar.
#

Uit het onderzoek van Careerbuilder.com blijkt het kantoor alvast de beste plaats te zijn om een partner te vinden: althans efficiënter dan bijvoorbeeld dating websites. Helaine Olen, co-auteur van het boek ‘The Employee Handbook for Finding-and Managing-Romance on the Job’ zegt dat de werkplek dé plaats is waar de meeste mensen tegenwoordig een lief vinden. "Waar anders breng je 12 uur per dag door?"

Toch zijn er een aantal risico's verbonden aan het daten op het werk. Kathleen McKenna van het New Yorkse advocatenkantoor Proskauer Rose geeft daarom vijf praktische tips voor het welslagen van een relatie op de werkvloer.

1. Vermijd een werkgever-werknemer relatie

Een dergelijke relatie beginnen is ‘crimineel dom’, aldus McKenna, omdat ze kan escaleren in een sexuele intimidatie-aanklacht. Een werkneemster (meestal zijn het vrouwen die klacht indienen) kan namelijk beweren dat zij haar baas nooit gedated had als ze zich daartoe niet verplicht had gevoeld, net omdat het haar baas was die haar had uitgevraagd. Bij een dergelijke klacht is het doorgaans de bovengeschikte die in de rechtbank het onderspit zal moeten delven.

2. Teken een liefdescontract

Als werkgever en werknemer toch niet aan elkaar kunnen weerstaan, raadt McKenna het ondertekenen aan van wat zij een 'liefdescontract' noemt. Hierin moet zwart op wit worden verklaard dat beiden zich engageren in een vrijwillige wederzijdse relatie.

3. Meld je relatie bij het HR-departement

Helaine Olen raadt bovendien aan dat de hoogst geplaatste liefdespartner het human resources departement van het bedrijf op de hoogte brengt van de relatie. Zo geeft deze aan dat hij of zij degene is die zal vertrekken, mocht het bedrijf beslissen dat het koppel niet langer mag samenwerken.

4. ‘Bezint eer je begint’

Misschien voor de hand liggend, maar denk goed na of het wel verstandig is om een relatie met je collega te beginnen. Hoe groot de lust ook is, probeer niet te hard van stapel te lopen. Tip: denk aan het feit dat 50% van de huwelijken gedoemd zijn te mislukken.

5. Ben je bereid je job op het spel te zetten voor je relatie?

Hoe zou jij je voelen als je je job verliest? Iedereen die al eens liefdesverdriet heeft gehad, weet hoe ondraagbaar de nabijheid van een ex kan zijn. Het valt maar al te vaak voor dat mislukte werkrelaties resulteren in het feit dat één persoon zijn functie opgeeft - willens of nillens.

(jn) – Bron: Forbes.com 

14 september 2012
Anderen bekeken ook