Loonbrief
Vorige

1 van 69

Volgende

Mijn relatie is gedaan. Moet ik mijn baas inlichten?

Ik woonde jaren samen met mijn vriendin, maar nu zijn we uit elkaar. Moet mijn werkgever dat weten?
#

Je meldt best zo snel mogelijk elke relevante verandering in je persoonlijke situatie aan je werkgever. Zo kan bijvoorbeeld een verandering van woonplaats invloed hebben op je vervoerskosten. Een verandering in je burgerlijke stand heeft dan weer gevolgen voor de toekenning van bepaalde premies of vergoedingen (zoals de haard- en standplaatsvergoeding).

Misschien betaal je wel teveel belasting?

En niet onbelangrijk, je werkgever zal zich ook baseren op de hem bekende situatie om je bedrijfsvoorheffing te berekenen. Zo wordt dan maandelijks een deel van je loon ingehouden om door te storten aan de belastingsadministratie. In je aangifte zal je jaarlijks aan de fiscus je persoonlijke situatie moeten aangeven op basis waarvan je eindbelasting berekend wordt.

Als de werkelijke situatie waarop jij je baseert en de situatie waarop je werkgever zich baseert, verschillen, bestaat de kans dat je een stuk moet bijbetalen. Omgekeerd kan natuurlijk ook: het kan zijn dat je een stuk terugkrijgt.

Vaak wordt in het arbeidsreglement de verplichting opgenomen waarbij bepaald wordt dat de werknemer elke wijziging in zijn persoonlijke inlichtingen spontaan moet meedelen. Op grond hiervan draag je als werknemer bij aan een correcte loonsverwerking.

”in             12 augustus 2019
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook