Persoonlijke ontwikkeling
Vorige

1 van 796

Volgende

5 dingen die je baas je maar beter kan geven

Niet alleen een degelijk loon of de jaarlijkse bonus is belangrijk voor de tevredenheid van werknemers. Om medewerkers betrokken én tevreden te houden, doen werkgevers er ook goed aan om aan de volgende vijf belangrijke voorwaarden tegemoet te komen …
#

1. Interessant werk

Niemand doet graag dezelfde job dag in dag uit. Hoewel een zekere mate van routine en herhaling in iedere baan voorkomt, moeten werkgevers toch beseffen dat hun medewerkers minstens een (klein) deel van hun job interessant moeten vinden. Zoek daarom samen met je baas uit welke taken je het leukst vindt, zodat je in de toekomst meer opdrachten in die richting doorgeschoven krijgt.

2. Informatie

Sommige managers realiseren zich niet hoe ongelooflijk frustrerend een gebrek aan informatie kan zijn. Slecht geïnformeerde werknemers zijn ontevreden werknemers. Ook feedback blijkt ontzettend belangrijk. Hoe weet je immers of je goed bezig bent, als je baas nooit communiceert of opmerkingen/complimenten geeft? Een wekelijks/maandelijks gesprek(je) met je manager kan daarom nooit kwaad.

3. Betrokkenheid

Iets te zeggen hebben in het bedrijf waarvoor je werkt – ook al is het iets kleins – geeft een heerlijk gevoel. Betrokken worden bij belangrijke of minder belangrijke beslissingen is dan ook een reden waarom werknemers trouw blijven aan hun baas. Leidinggevenden moeten zich ervan bewust zijn dat medewerkers die een taak dagelijks of wekelijks moeten uitvoeren, ook de beste beslissingen hieromtrent kunnen nemen.

4. Onafhankelijkheid

Maar weinig mensen vinden het aangenaam om nauwgezet in het oog te worden gehouden. Bazen die een zekere vrijheid overlaten aan hun medewerkers ondervinden hier zeer veel voordelen van. Werknemers zijn gemotiveerd wanneer zij een zekere flexibiliteit ervaren en zelfstandig beslissingen mogen nemen. Bovendien krijgt men betere ideeën, extra initiatieven en energie wanneer men ruimte krijgt in zijn werk.

5. Verhoogde zichtbaarheid

Iedereen waardeert het om erkenning te krijgen voor een project dat men uitzonderlijk goed heeft afgewerkt. Een van de meest motiverende vormen van erkenning is medewerkers nieuwe opportuniteiten bieden om te kunnen groeien, leren en presteren. Zo gaan werknemers ook in de toekomst meer betrokken, productiever en effectiever te werk.

(nm) – Bron: Inc.com 

2 juni 2014
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook