Welke job past bij mij?
Vorige

1 van 817

Volgende
Volgend artikel:

6 misverstanden over uitzendwerk

4 redenen waarom jij je droomjob misloopt ...

Waarom oefen jij je droomjob nog niet uit? Soms is het omdat je nog niet goed weet wat je wil doen. Maar vaak is het gewoon een kwestie van lef en durven vragen.
#

Er kunnen uiteraard verschillende redenen zijn waarom jij nog niet bent aangenomen voor je droomjob. Toch zijn er 4 grote redenen die regelmatig terugkomen. Komen ze je herkenbaar voor?

1. Je benut je netwerk niet

Veel mensen vergeten te netwerken of onderhouden hun bestaande netwerk niet. Je weet maar nooit wie je kent, die iemand kent, die iemand zoekt voor jouw droomjob. Leer daarom zoveel mogelijk verschillende mensen kennen uit verschillende sectoren. Onderhoud die connecties dan ook, zodat je hen niet moet gaan herinneren wie je bent, als je denkt hen nodig te hebben. Je weet maar nooit, je volgende job is misschien een LinkedIn-connectie of Facebook-vriend van je verwijderd.

2. Je bent niet nieuwsgierig genoeg

Heb je een job op het oog bij een bedrijf waar een vriend of vriendin werkt? Vraag hen om informatie. Zo krijg je relevante informatie over de bedrijfscultuur en insider informatie die jou misschien een stapje voor geeft op andere sollicitanten. Zij weten waarschijnlijk naar wie je best je brief stuurt, hoe je hen aanspreekt (de toon van je sollicitatie), wat er verwacht wordt, en kunnen misschien zelfs een goed woordje voor je doen. En dat laatste brengt ons bij puntje 3...

3. Je durft geen referenties vragen

Zie je een referentie vragen als beschamend, smekend of als een grote gunst waar je niet meteen een wederdienst voor kan geven? Laat dat idee varen. Bedrijven willen juist dat hun werknemers nieuwe mensen aanraden. Zo weet de werkgever ongeveer welk vlees ze in de kuip hebben en de aanrader helpt niet alleen jou, maar ook het bedrijf. Zo komen ook zij in een goed boekje. Wie weet kan je hen ooit ook voorthelpen door iemand uit jouw netwerk.

4. Solliciteer

Natuurlijk kan je altijd afwachten of er een beter moment komt, een betere kans, en kan je in je netwerk rondhoren tot je erbij neervalt en informatie verzamelen tot de openstaande functie al is ingevuld… door iemand anders.

Twijfel, onzekerheid en uitstelgedrag zijn de grootste saboteurs. Ga ervoor! Benut je momentum. Geloof dat je de beste persoon voor de job bent en straal dat uit. Herhaal die ‘wie niet waagt, niet wint’- en ‘een “nee” heb je, een “ja” kan je krijgen’-mantra’s tot je je droomjob hebt en stuur dat cv op!

(sjv) – Bron: Man Man  

16 november 2016
Anderen bekeken ook