Werkplek
Vorige

1 van 488

Volgende

4 op 10 niet tevreden met werkomgeving

41 procent van de werknemers is niet of niet erg tevreden met zijn werkomgeving. Dat blijkt uit wereldwijd onderzoek in opdracht van werkomgevingsspecialist Steelcase.
#

Een internationale studie, uitgevoerd bij meer dan 7.000 medewerkers van grote bedrijven in 10 verschillende landen, toont aan dat slechts 16 procent van de werknemers van mening is dat het bedrijf waarvoor men werkt perfect aansluit bij de eigen levensstijl. De oorzaak voor dit lage percentage ligt bij de werkomgeving die volgens de respondenten te wensen overlaat.

Zo is 41 procent niet of niet erg tevreden met zijn werkomgeving. Hiervan zegt 68 procent ontevreden te zijn omdat men niet mobiel en uitsluitend binnen de muren van het kantoor kan werken. Ook de open kantooromgeving zorgt voor 35 procent van de ontevreden mensen voor frustraties.

Weinig inspraak

Volgens Steelcase heeft deze ontevredenheid over de werkomgeving vaak te maken met het feit dat werknemers weinig inspraak hebben over waar en hoe ze willen werken. Zo mogen veel mensen niet zelf kiezen of ze op kantoor of ergens anders willen werken. En op kantoor mogen ze vaak niet zelf een werkplek kiezen die aansluit bij hun taken en gemoedstoestand.

Het ongenoegen over niet optimale werkomstandigheden leidt in hoge mate tot concentratieverlies (bij 83 procent van de ontevreden mensen) en stress (bij 84 procent van de ontevreden mensen). "Wanneer het welzijn van mensen op de werkvloer te wensen overlaat en zij het gevoel hebben dat hun werkgever en werkplek niet bij hen passen, heeft dit ook een negatieve uitwerking op de productiviteit, creativiteit en samenwerking."

(nm) 

14 april 2014
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook