Werkende ouders vinden gezinsvriendelijke werkplek belangrijkst

20 maart 2014
59 procent van de ouders geeft aan dat het gezinsleven vandaag moeilijker is dan 20 jaar geleden. Gezinsvriendelijke werkplekken staan dan ook bovenaan het verlanglijstje van werkende ouders.

Dat blijkt uit nieuw onderzoek, uitgevoerd door de Britse liefdadigheidsorganisatie 4Children. Meer dan de helft van de ouders vindt dat het gezinsleven er niet makkelijker op geworden is, integendeel.

29 procent gelooft dat gezinsvriendelijkere maatregelen op het werk, zoals flexibele werkuren, het voornaamste (positieve) verschil in hun gezinsleven zou maken. Ook een betere ondersteuning door openbare diensten (28 procent), betere huisvesting (27 procent) en meer parken en openbare speelplaatsen (27 procent) zouden het familieleven vandaag vergemakkelijken.

Kinderopvang

De voortdurende 'strijd' van ouders om een evenwicht te vinden tussen hun werk en privéleven toont zich bovendien ook in het hoge aantal respondenten (24 procent) die aangeven dat een meer betaalbare, flexibelere en toegankelijkere kinderopvang al een heel groot verschil zou maken.

Anne Longfield, chief executive van 4Children: "Vooruitstrevende bedrijven plukken nu al de vruchten van een gezinsvriendelijk beleid. Dat beleid leidt immers tot een verhoogde productiviteit, een groter behoud van personeel, een sterkere werknemersloyaliteit en een verminderd ziekteverzuim. Helaas versterken deze cijfers echter datgene dat we frequent horen van worstelde ouders. Namelijk dat te veel werkgevers nog steeds kiezen voor een achterhaald en star beleid dat het familieleven niet gemakkelijk maakt en het zelfs onmogelijk maakt om een goed evenwicht te vinden tussen de verantwoordelijkheden thuis en op het werk."

(nm) – Bron: Onrec.com 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook