Meer/minder verdienen
Vorige

1 van 319

Volgende

4 eigenschappen die elke miljonair bezit

Droom je weleens van een leven zoals dat van een miljonair? De kans dat je de loterij wint, is eerder klein. Maar als je deze vier eigenschappen bezit en ze juist gebruikt, dan behoor je zelf misschien ooit tot de rijksten van de wereld.

De stichter en CEO van het Amerikaanse technologiebedrijf Apple trok op 12 december 1980 naar de beurs. Resultaat? Diezelfde avond nog was hij maar liefst 256 miljoen dollar rijker. En hij was niet de enige. Ook 300 andere werknemers werden instant rijk.

Steve Jobs heeft heel wat dingen gemeen met miljonairs Bill Gates, Mark Zuckerberg, David Koch en Michael Bloomberg: ze behoren allemaal tot de rijkste mensen ter wereld en het zijn ondernemers in hart en nieren. Maar dat is niet alles. Volgens de Amerikaanse professor Thomas J. Stanley, die twee boeken schreef over het geheim van miljonairs, hebben de rijkste mensen ter wereld vier zaken gemeen. Herken je jezelf in de volgende vier eigenschappen? Dan heb je misschien wel het potentieel om de nieuwe Steve Jobs te worden.

1. Ondernemend

Steve Jobs startte met Apple en Mark Zuckerberg vond Facebook uit. Heb je zelf een briljant idee? Ga er dan helemaal voor en wacht niet. Wie een eigen bedrijf leidt, maakt vier keer meer kans om miljonair te worden. Schrik om te falen? Het is een feit dat slechts 33 % van de bedrijven langer dan tien jaar blijft bestaan. Maar een job kun je natuurlijk ook op elk moment kwijtspelen.

2. Hard werkend

Slim zijn, is één ding. Maar door hard te werken, bereik je soms heel wat meer. Uit verschillende onderzoeken blijkt zelfs dat mensen die een heel hoog IQ hebben, vaak mensen zijn die weinig risico durven nemen. En een goede portie lef heb je echt wel nodig. Maar natuurlijk ook meer dan dat. Volgens professor Stanley was het belangrijkste dat miljonairs op school een strenge werkethiek aanleerden. Conclusie: wie hard werkt, komt er wel.

3. Strategisch

Er wordt weleens gezegd dat zelfstandigen alleen maar aan geld denken. En dat is niet helemaal fout. Miljonairs zijn gepassioneerd door hun producten, maar hebben ook geld geroken. Ze investeren tijd én centen in iets waar volgens hun veel mee te verdienen valt. Ze deinzen er niet voor terug om strategische keuzes te maken en een stap verder te denken dan de rest.

4. Gierig

Het beeld van een miljonair is bij bijna iedereen hetzelfde: een man of vrouw in een chique kostuum of jurkje met een dure wagen en een villa mét zwembad. Hij of zij laat het liefst elke avond geld rollen in een casino of een duur restaurant. Fout! De meeste miljonairs zijn gewoonweg gierig. Ze plannen hun financiële uitgaven tot in de puntjes. Dat is de beste manier om het tot miljonair te schoppen.

(dt/em) - Bron: Express 

4 april 2018
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook