Persoonlijke ontwikkeling
Vorige

1 van 787

Volgende

9 simpele gewoontes van rijke, succesvolle mensen

Richard Branson is altijd vroeg uit de veren en begint zo elke dag met een voorsprong op de rest van de wereld.
Motivatie, doorzettingsvermogen, goede ideeën en vaak een grote dosis geluk zijn de hoofdingrediënten van de cocktail voor succes. Toch hebben succesvolle mensen nog enkele andere gewoontes gemeenschappelijk.

Het gat in de markt vinden is handig om succesvol te zijn. Geluk hebben, geïnspireerd zijn en niet opgeven zijn andere belangrijke stappen naar succes. Maar welke andere 9 gewoontes hielpen deze succesvolle mensen op hun weg naar succes en herken je ze bij jezelf?

1. Meditatie

Oprah, Arianna Huffington, Rupert Murdoch, Russell Simmons en tal van andere onweerlegbaar succesvolle mensen beweren dat ze hun succes te danken hebben aan meditatie.

Volgens hen verbetert het je kansen op succes als je goed zorgt voor je lichaam én je geest. Dat doe je door volledig te relaxen en los te leren laten, door te sporten, gezond te eten en door voldoende te slapen. Het zal je helpen om te focussen en vol te houden op lange termijn.

2. Vroeg opstaan

Wie vroeg opstaat, doet dat in goed gezelschap. Zowel Richard Branson (Virgin Group), Tim Cook (Apple) als Barack Obama (voormalig president van de VS) zijn vroeg uit de veren.

De voordelen? Je begint met een voorsprong op de rest van de wereld. Ze hebben hierdoor meer tijd om bijvoorbeeld te sporten, een beetje me-time te vinden, of kunnen deze tijd nemen om hun dag beter te plannen of achterstallig werk weg te werken.

Verder blijkt nog dat vroege vogels gelukkiger en een stuk pro-actiever zijn.

3. Netwerken

Netwerken helpt en succesvolle mensen weten dat maar al te goed. Onderzoek wijst uit dat netwerken ervoor zorgt dat mensen beter presteren op het werk en dat ook hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Verder stimuleert het ook je innovatief vermogen.

Succesvolle mensen laten zich door hun sociale contacten inspireren. Ze zijn vooral goed in luisteren en blinken uit door het tonen van oprechte interesse, spreken vanuit het hart en door empatisch te zijn. Ze verspillen zelden hun tijd met klagen en bekritiseren.

4. Bezig blijven

Succesvolle mensen zijn zelden lui. Ze houden zichzelf bezig.

Elon Musk
Lyndon B. Johnson (36ste president van de VS) en Robert Moses (architect) werkten 60-65 uur per week. Elon Musk (Tesla, PayPal, SpaceX) drijft dat nog eens op tot 80-100 uur per week, iets dat alleen maar haalbaar is als je passie hebt voor je project of werk. Hij beweert weliswaar dat dat het soort werkethos is dat een ondernemer in zich moet hebben.

5. ‘Nee’ kunnen zeggen

‘Nee’ leren zeggen, is minstens even belangrijk als ‘ja’ durven knikken. Mensen die vooruit gaan in het leven, weten wanneer ze ‘nee’ moeten zeggen tegen negativiteit, te veel werk en taken die alleen maar hun kostbare tijd verspillen. Ze moeten kunnen focussen op hun productiviteit en wat echt belangrijk is.

Wie altijd ‘ja’ zegt tegen alles en iedereen, zal te afgeleid zijn met klusjes voor anderen, problemen die niet per se door hen moeten opgelost worden en andere obstakels. Hun eigen werk, taken of ideeën zullen hierdoor naar de bank gewezen worden en onbehandeld blijven of hun momentum missen.

6. Lezen in plaats van tv kijken

67% van de rijkste mensen kijken maximum 1 uur tv per dag. Ze mijden vooral reality-series.

86% van de welgestelde bevolking daarentegen leest graag. Vooral boeken om zichzelf te verbeteren of bij te leren. Dit doen ze gemiddeld minstens een half uur per dag.

7. To-do lijstjes (de avond voordien)

Succesvolle mensen reflecteren ’s avonds al over de dag die nog moet komen. Ze maken hun to-do lijstjes daarom de avond voordien. Zo kunnen ze hun prioriteiten voor de volgende dag helder opstellen.

8. Doelen visualiseren

Mensen die veel willen bereiken of reeds bereikt hebben, schrijven hun doelen meestal neer, zodat ze deze altijd voor ogen kunnen houden. Ze stellen hun doelen op, hun plannen en hun visie voor succes en de toekomst. Ze doen dit op regelmatige basis, zowel op lange als korte termijn.

Vaak schrijven ze hun visie en doelen voor de volgende dag ’s avonds al uit (of ’s morgens vroeg), zodat ze voorbereid zijn op de uitdagingen die hen die dag nog wachten.

9. Geld beheren

Succesvolle mensen hebben hun succes vaak te danken aan de manier waarop ze hun geld beheerd hebben. Slimme investeringen, kleine of grotere spaarpotjes om hen te helpen bij nieuwe projecten … Ze gooien niet gemakkelijk hun geld door ramen en deuren. Wie zich geen zorgen hoeft te maken om geld, omdat hij of zij een (soms klein) spaarpotje heeft om op terug te vallen in nood, kan zich beter focussen op andere zaken.


Wat ze wel doen, is geld schenken aan mensen die het harder nodig hebben, doneren aan goede doelen en/of investeren in projecten die hen nauw aan het hart liggen. Een ’pay it forward’-mentaliteit die hen ooit misschien nog eens iets oplevert.

Mensen die succes hebben in hun ondernemingen en in het leven, zijn meestal mensen die zich durven voorbereiden op succes. Ze werken er hard voor en houden hun doel voor ogen. Langs de andere kant geloven ze ook in geluk hebben. Ze verwachten dat ze door hun doelen na te streven, het geluk wel gaan tegenkomen, en dat dat nieuwe mogelijkheden of een doorbraak gaat opleveren. Eigenlijk vertrouwen ze erop dat het geluk en het succes hen wel gaan vinden.

(sjv) - Bron: Entrepreneur.com 

12 november 2018
Aanbevolen jobs