Waarom vind ik moeilijk een job?
Vorige

1 van 300

Volgende

3 redenen waarom Hans Bourlon (55) zichzelf zou aanwerven

55-plussers ervaren veel vooroordelen bij het zoeken naar een job. Om de foute perceptie te helpen ontkrachten, werd Hans Bourlon, ceo van Studio 100 en zelf intussen 55 jaar, gevraagd om zijn eigen talenten in de kijker te zetten en drie redenen te formuleren waarom hijzelf een meerwaarde is voor de arbeidsmarkt.
Hans Bourlon, ceo van Studio 100
"Iemand die al wat ouder is, kan perfect inschatten wat realistisch is en welke initiatieven niet concreet haalbaar zijn." (Hans Bourlon, ceo van Studio 100)

Zonder twijfel zijn Hans Bourlons sterke eigenschappen van toepassing op veel 55-plussers!

1. "Ik straal rust uit"

Hans: "Voor de hand liggend maar niet te verwaarlozen: ik heb heel veel ervaring. In de afgelopen decennia heb ik zoveel situaties meegemaakt dat ik ze allemaal kan plaatsen en duiden. Dat geeft mij niet alleen zelfvertrouwen, maar daardoor kan ik ook rust uitstralen in om het even welke omstandigheden. Voeg daarbij pure ondernemingszin en een nooit afnemende nieuwsgierigheid naar nieuwe dingen, en je hebt een oersterke basis."

2. "Ik heb inzicht"

Hans: "Ik heb in mijn leven al heel veel verschillende mensen ontmoet, in binnen- en buitenland. Ik werk samen met allerlei soorten mensen, met elk hun eigen karakter, dromen en identiteit."

"Daardoor heb ik geleerd om mensen te lezen en op korte tijd te doorgronden. Daarnaast kan Iemand die al wat ouder is, perfect inschatten wat realistisch is en welke initiatieven niet concreet haalbaar zijn."

3. "Ik ben veerkrachtig"

Hans: "Ooit zijn we van nul begonnen, ik heb alles moeten leren terwijl ons bedrijf groeide. Daardoor ben ik nu van alle markten thuis. Tegelijkertijd ben ik jong van geest. Ik probeer veel gevoel voor humor en zelfrelativering in mijn bezigheden te leggen."

"Ook ik leid een gejaagd bestaan, maar toch probeer ik zoveel mogelijk aandacht te hebben voor menselijkheid en zingeving. Naast het succes, waren er ook tegenslagen en menselijke drama’s in mijn professioneel leven. Daarmee leren omgaan, heeft mij veerkrachtig gemaakt."

Om de boodschap ‘Op talent staat geen leeftijd’ extra te ondersteunen, organiseren een 100-tal werkzoekende 55-plussers op 9 november een netwerkevent in Leuven, op initiatief van VDAB. Hierop zijn ook alle werkgevers welkom die kansen willen geven aan werkzoekende 55-plussers. Meer info vind je op www.vdab.be/agenda/55.

Bron: VDAB - Foto: Made In West-Vlaanderen 

15 november 2017
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook