10 manieren om een vervelende (werk)dag te resetten

Zou het niet geweldig zijn als je een vervelende dag kan resetten? Wel, dat kan!

1. Herstart

Als je het geluk hebt om thuis te kunnen werken, is een power nap een aanrader. Sluit je pc af, doe je pyjama aan, doe de rolluiken naar beneden en doe een dutje van minstens een half uur. Doe bij het opstaan terug een werkoutfit aan, breng wat make-up aan of voor de mannen: doe wat gel in je haar. Voilà, je bent als herboren! Werk je op kantoor, dan kan een luchtje gaan scheppen of buitenshuis gaan lunchen wonderen doen.

2. Zet je ergens anders

Loopt je werkdag niet zoals verhoopt? Probeer eens van setting te veranderen. Zoek het gezelschap op van productieve en hardwerkende mensen. De goede vibes zullen je zeker inspireren.

3. Neem een douche

Helaas enkel toepasbaar voor wie thuiswerkt… Maar: douchen kan ook helpen om om te schakelen van een vervelende werkdag op kantoor naar een leuke avond met vrienden.

4. Zet bloemen op je bureau

Een instant boost gegarandeerd als je je favoriete, heerlijk geurende en ook kleurrijke bloemen als uitzicht hebt.

5. Neem fysieke afstand

Neem fysieke afstand van de zaken die je werkdag vervelend maken. Word je gek van je te luide collega? Ga werken in een vergaderzaal. Ben je het beu dat je continu koffie of snacks gaat halen? Ga naar een plaats zonder automaten in de buurt.

6. Stel jezelf een haalbaar doel

Met de nadruk op haalbaar. Realistisch dus. Zoals: ik wil dit ene dossier nog afronden. Hou je grote doelen en verwachtingen voor op een betere werkdag.

7. Schrijf een 'happy-list'

Probeer positief te blijven. Dat doe je door te focussen op alles waar je vandaag wél plezier aan beleeft.

8. Maak een wandeling met je favoriete collega

Of het nu even een kopje koffie halen is of een luchtje scheppen: je hart luchten en tegelijk wat afleiding van je werk zorgt ervoor dat je er weer tegenaan kan.

9. Doe iets aardigs

Ook al ben je niet in de mood om iets aardigs voor iemand anders te doen, het helpt je gegarandeerd om je zelf ook beter te voelen.

10. Ga vroeger naar huis

Is er echt niets te doen aan die vervelende dag? Ga dan vroeger naar huis en ga thuis iets leuks doen. De uren haal je wel eens in op een andere dag. Je baas heeft toch ook niets aan een verveelde en onproductieve werknemer?

(mr)

30 augustus 2018
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook