Teamwork
Vorige

1 van 416

Volgende
Volgend artikel:

4 handige apps en tools die je werkleven makkelijker maken

10 dingen die je beter niet doet op je werk

Een verkeerd woord tegen collega’s, een te losse omgang met je baas … Op het werk kunnen zulke dingen snel verkeerd vallen. Wij ontcijferen de werkcode en gingen na wat je beter niet doet op kantoor.
#
  1. Roddelen over je baas
    Een gevaarlijke hobby ... In groep met collega’s klagen over de baas kan opluchten. Maar pas op: de muren hebben oren, weet je wel … Met een vriend-collega lachen met je chef kan geen kwaad, maar probeer kwaadsprekerij aan de koffiemachine toch te vermijden. Je weet nooit wie meeluistert.

  2. Werk doen van anderen
    Je bent een vriendelijke mens en springt bij waar nodig, proficiat! Maar het kan ook tegen je werken. Als je eigen productiviteit er onder lijdt, is het geen goed idee. Als je collega’s je hulp normaal gaan vinden en taken op je bureau komen leggen zonder dat ze er zelf naar gekeken hebben, ben je verkeerd bezig.

  3. Roepen in een open kantoor
    Landschapsbureaus zijn de norm geworden. Pas je communicatiestijl hieraan aan. Als je je stem verheft, heeft iedereen het gehoord. Je kan dus beter naar de persoon zelf gaan en het in stilte bespreken i.p.v. hem voor de hele bureau uit te schelden.

  4. Geen risico’s nemen
    In een stresserende situatie kan geen risico's nemen een manier zijn om je te beschermen, maar maak er geen gewoonte van. Anders kan je interessante opdrachten of een carrière wel vergeten.

  5. Nooit wijken
    Je wil willens nillens doordrijven, kan leiden tot een clash. Een eigen visie hebben is een goede eigenschap, maar je kan die ook op een positieve manier realiseren. Praat eens met je collega of baas en leg hem rustig je beweegredenen voor in plaats van steeds de confrontatie aan te gaan.

  6. Zeggen dat je van werk gaat veranderen
    Je kan er misschien de aandacht mee trekken, maar van de daken schreeuwen dat je ander werk aan het zoeken bent, is niet zo slim. Je collega’s en baas zullen je verwijten dat je gedemotiveerd bent en je werk niet meer goed doet, ook al is dat niet waar. Bewaar je wilde sollicitatieverhalen voor je vrienden buiten het werk.

  7. Een nine-to-five mentaliteit
    Je uurwerk in de gaten houden kan geen kwaad, maar laat de klok niet alles bepalen. Ga er gewoon voor. Dat betekent niet dat je de overuren moet opstapelen, maar eens overwerken als er te veel werk is, kan heus geen kwaad.

  8. Het onmogelijke beloven
    Zelfs met de beste bedoelingen dingen beloven die je niet kan waarmaken, zal het beeld dat je baas over je heeft negatief beïnvloeden. Het kan zelfs leiden tot een vertrouwensbreuk. Vooraleer je een nieuwe opdracht aanvaardt, kan je beter duidelijk maken of je ze ook echt gaat doen. En als ze niet op tijd klaar zal zijn, zeg dit dan gewoon eerlijk.

  9. Je hele leven uit de doeken doen
    Je spendeert in de week dan wel de meeste tijd op het werk, maar dat betekent nog niet dat je collega’s alles van jou moeten weten. Natuurlijk is het goed om eens iets over je privéleven te vertellen, maar je persoonlijke problemen voor iedereen te kijk zetten gaat een stap te ver.

  10. Te veel vakantie nemen
    Als je carrière wil maken, is goed werk leveren één ding. Je moet ook de aandacht trekken van je bazen. Hem op tijd en stond vertellen over je successen is part of the game. Vakantie nemen op het moment dat de resultaten van je afdeling worden voorgesteld, is dus al geen goed idee. Besef dat als je enkele maanden verlof neemt, je veel energie zal moeten steken in het terug opbouwen van je reputatie.

(mr) – Bron: www.journaldunet.com

     

2 november 2010

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook