Heb jij ook last van een kantoorknie?

Vergeet de muisarm of tenniselleboog, vandaag is er de kantoorknie. Meer dan een kwart van de Britse werknemers heeft last van pijnlijke kniegewrichten. De oorzaken? Bureaujobs en de toenemende zwaarlijvigheid.

3 december 2012

Delen

pijnlijke knie kniepijn

Volgens chirurgen en fysiotherapeuten zorgen de toename van zwaarlijvigheid en de vele bureaujobs voor pijnlijke knieën bij de Britse bevolking. 55-plussers blijken het meeste last te ondervinden van de zogenaamde kantoorknie. Ongeveer een op de tien in deze leeftijdscategorie ervaart volgens een studie van zorgverlener Nuffield Health een continue pijn. Daarnaast gaf bijna een kwart van de 1.600 ondervraagde werknemers tussen 16 en 65 jaar aan tot twee jaar lang last te hebben van het fenomeen.

"Verpletterde knieën"

Sammy Margo, woordvoerder van de Chartered Society of Physiotherapy, beweert dat de opkomst van het internet en de zittende beroepen de oorzaken zijn voor het fenomeen van de kantoorknie. "Ik zie een enorme stijging in het aantal mensen met kniepijnen en dit is voornamelijk te danken aan de huidige sedentaire levensstijl van vele mensen. Vooral mensen die continu aan hun bureau werken, waarvan sommigen zelfs 10 tot 20 jaar dezelfde job uitvoeren, hebben er last van."

Daarnaast beweren chirurgen dat knieën letterlijk verpletterd worden door het overgewicht van mensen. Orthopedisch chirurg Ronan Banim waarschuwt dat als obesitas zo blijft toenemen, dit hand in hand zal gaan met de toename van het aantal mensen dat uiteindelijk een knieprothese nodig heeft.

(nm) - Bron: Dailymail.co.uk 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.