Flexibel werken is gezond

felxibel werken

Onderzoekers van de University of Minnesota ontdekten dat werknemers die flexibel werken, doorgaans gezonder leven. Ze hebben bijgevolg ook meer energie, slapen beter en hebben minder last van stress.

De Amerikaanse wetenschappers onderzochten ruim 600 medewerkers van een kantoor, zowel voor als na het invoeren van het zogenaamde ‘flexwerk’. De werknemers konden voortaan werken waar en wanneer ze dat wilden, zonder daarvoor toestemming te moeten vragen aan hun leidinggevenden.

Resultaat telt

Na het invoeren van het flexibel werken, sliepen de werknemers ’s nachts gemiddeld 52 minuten langer. Ze voelden zich minder verplicht om naar kantoor te komen wanneer ze ziek waren en gingen sneller naar de dokter. Bovendien hadden ze het gevoel meer controle over hun agenda te hebben.

Volgens Phyllis Moen, een van de onderzoekers, moedigt flexibiliteit werknemers aan om beter voor zichzelf te zorgen. ‘Het zijn de resultaten die tellen, niet de tijd die je op kantoor doorbrengt. Ons onderzoek toont aan dat dit een werksfeer creeërt die gezond gedrag en welzijn bevordert.’

(mo) 

Meer info over Thuiswerken , Evenwicht werk-privé , Gezondheid

13/12/2011