Zorg op vrijdag dat jouw maandag fantastisch wordt: 5 tips

In plaats van de uren, minuten of zelfs seconden af te tellen tot het weekend begint, doe je er goed aan om die laatste momenten op vrijdag optimaal te gebruiken, zodat je een fantastisch nieuwe werkweek tegemoet kan gaan.
#

Vrijdagnamiddag, het is wellicht niet onze meest productieve dag. Maar in plaats van je knop al om te schakelen naar weekendmodus, kan je er nu al voor zorgen dat je volgende werkweek een fantastische start kent.

Deze 5 tips helpen je alvast op de goede weg …

1. Maak afspraken met interessante mensen

Zorg ervoor dat je naar iets kan uitkijken volgende week. Mail naar mogelijk nieuwe klanten of misschien zelfs naar een mentor. Nodig hen bijvoorbeeld uit voor een lunchdate. Wellicht zal je op vrijdagnamiddag niet altijd nog een antwoord krijgen, maar dat betekent dat je je op maandag aan een aantal positieve reacties kan verwachten.

2. Organiseer je week

Ga door je taken van volgende week en maak een overzichtelijke planning. Stel herinneringen in je mailbox in voor vergaderingen, deadlines en andere belangrijke opdrachten. Denk na hoeveel uur je gemiddeld wilt/kunt besteden aan een bepaald project. Een duidelijk schema maakt dat je je geen zorgen meer hoeft te maken over zaken die je kan vergeten. Zo kan je ontspannen aan het weekend beginnen en maandag volledig uitgerust terugkeren.

3. Werk projecten af

Op vrijdag is het weleens verleidelijk om bij sommige opdrachten te denken "dat werk ik maandag wel af". Maar niets vervelender dan een nieuwe werkweek beginnen met allerlei bijna-afgewerkte taken. Kies daarom zorgvuldig je projecten uit en zet jezelf eraan om ze klaar te krijgen nog voor het weekend begint. Het goede gevoel dat je hiervan krijgt kan je zelfs motiveren om vandaag nog meer werk te verzetten.

4. Doorbreek je routine

Sta even stil bij je normale wekelijkse routine. Maak een overzicht van de typische zaken die je afleiden, je gewoontes en de stressfactoren die je tegenhouden om de werkweek met een knal in te zetten. Denk nadien na over hoe je deze zaken kan ombuigen in positieve zaken. Creëer een nieuwe routine die je een boost en energie geven.

5. Verras jezelf

Verstop een kleine traktatie voor jezelf in je bureaulade of archiefkast. Dat kan gaan van een chocoladereep tot verse aardbeien, kortom allerlei kleinigheden waarmee je jezelf even kan verwennen.

(nm) – Bron: Inc.com 

30 mei 2014
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook