Bazen Vorige

1 van 361

Volgende

Zo reken je af met een gemene baas

De crisis zet veel bazen aan tot gemene streken. Maar die hoef je niet lijdzaam te ondergaan.

4 november 2009

Delen

Een gemene baas

De site bigbadboss.com stelt de volgende vijf manieren voor om zo’n gemene baas discreet tegen te werken:

 1. Wees beter
  Blijf je ontwikkelen op professioneel en persoonlijk vlak zodat je in alles je baas overtreft. Probeer hogerop te klimmen en zelf een goede baas te worden, nu je van je slechte baas ziet hoe het niet moet.
 2. Wees populair
  Leer je collega’s kennen. Luister naar hen en laat hen weten dat je het beste met hen voor hebt. Zo gaat jouw naam op een positieve manier over ieders lippen en sta je binnenkort bekend als een betrouwbare en gerespecteerde collega.
 3. Wees onverschillig
  Negeer de kribbige opmerkingen van je baas. Reageer niet tenzij hij jou een vraag stelt. Is de vraag beledigend, antwoord dan met een andere vraag, zoals ‘Hoe helpt deze discussie om ons doel te bereiken?’.
 4. Voorzie back-up
  Hou elke ongepaste opmerking van je baas bij. Meestal komt hij er mee weg omdat er geen bewijzen van zijn slecht gedrag zijn. Stuur mails naar je baas waarin je hem citeert en vraag of je hem goed begrepen hebt. Blijft je baas gemeen reageren, zet dan in ’t vervolg iemand van de personeelsdienst in CC.
 5. Wees gelukkig
  Niets ergert een slechte baas meer dan gelukkige medewerkers. Zoek naar positieve nieuwtjes om met je collega’s over te praten. Zorg voor een leuke werksfeer door je collega’s op tijd en stond een complimentje te geven. Wedden dat je baas over de rooie gaat?
 6.  

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?