Stress
Vorige

1 van 502

Volgende

Zo hou je het hoofd koel tijdens warme dagen: 5 tips

27 juni 2018
Het is eindelijk zomer geworden! Kan je lekker genieten van het weer? Of merk je dat je door de warmte lui en sloom wordt, waardoor je amper nog werk verzet? Merk je dat het je veel meer energie dan normaal kost om helder na te denken, waardoor alles veel meer tijd in beslag neemt? En dat terwijl veel van je collega's met vakantie zijn …
thermometer

Je kunt natuurlijk proberen of je productiviteit verbetert door veel ijsjes te eten, maar of dat nu de meest ideale oplossing is, betwijfelen we. Van volgende tips – van Business Yoga-coach Mirelle van den Anker – zijn we dan weer wél zeker dat ze werken ...

1. Drink meer water dan op normale dagen

Je mag echt héél veel water drinken. Door de warmte zweet je meer en heeft je lichaam meer vocht nodig. Drink daarom veel, zodat je je lichaam helpt om al die afvalstoffen uit te spoelen. Zet dus een flesje water op je bureau, stop een flesje water in je tas en zorg dat je minimaal 2 liter water drinkt per dag.

2. Neem een lunch die voor meer vocht in je lichaam zorgt

Kies voor een salade in plaats van een broodje. De salade, liefst zo groen mogelijk, geeft je lichaam energie en is licht verteerbaar. Neem als tussendoortje ook een lekker stuk komkommer. Smakelijk!

3. Koop een grote watermeloen en deel 'm met je collega's

Watermeloen is heerlijk in de warme zomer. Hij is zoet en geeft je energie. Een ideale traktatie zo midden op de dag. Wedden dat ook je collega’s je traktatie zullen appreciëren?

4. Doe de verkoelende adem

Maak een rolletje van je tong, steek het puntje een klein stukje naar buiten en adem dan lang en diep in door je mond, uit door je neus. Doe dit een minuut of drie en je bent weer lekker afgekoeld. Deze en nog meer oefeningen vind je trouwens in het boek ‘Business Yoga, weg met de stress op je werk in maximaal 9 minuten per dag’, verkrijgbaar als hardcopy of als download via iTunes.

5. Sta vroeger op om je denkwerk te doen

De ochtenden zijn heerlijk koel en rustig, én het moment waarop je makkelijker helder kan nadenken. Sta daarom eerder op en doe je denkwerk in de ochtend, zodat je in de middag je lichaam mag volgen en het wat rustiger aan kan doen.

(mvda) 

Mirelle van den Anker leert gedreven professionals hoe ze in no time kunnen ontspannen, zodat ze met meer plezier en succes hun werk kunnen doen, nu en in de toekomst. Mirelle is de auteur van het boek ‘Business Yoga, weg met de stress op je werk in maximaal 9 minuten per dag'.

Wil je regelmatig tips ontvangen over hoe je met minder stress en meer plezier werkt? Neem dan een gratis abonnement op het eZine van Business Yoga. Je ontvangt dan tevens het gratis eBoek, "De 7 Geheimen van Business Yoga". Vul je naam en email in op www.businessyogaonline.com (homepage rechtsboven en klik op inschrijven).
 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook