Vorige

1 van 10

Volgende
Volgend artikel:

Dienstencheques bestellen: Hoe? Waar? Hoeveel?

Zelfstandige moeders hebben recht op gratis dienstencheques

22 mei 2014
Omdat de meeste zelfstandige vrouwen al na 4 tot 5 weken na hun bevalling terug aan de slag gaan, hebben deze kersverse mama’s sinds 2007 recht op 105 gratis dienstencheques, waarmee ze evenveel uren huishoudelijk hulp kunnen ‘kopen’, goed voor 15 voltijdse dagen hulp.
zelfstandige mama

De 105 gratis dienstencheques waarop de zelfstandige moeders recht hebben, zijn goed voor een totaal bedrag van 945 euro. Deze moeten wel zélf aangevraagd worden bij het sociaal verzekeringsfonds, uiterlijk binnen de 15 weken na de bevalling.

De Unie van Zelfstandige Ondernemers (Unizo) en het sociaal verzekeringsfonds Zenito pleiten ervoor deze termijn te verlengen tot 20 weken, alsook voor een verwittigingsplicht van de ziekenfondsen bij een bevalling van bij hen aangesloten zelfstandige moeders. Er is namelijk gebleken dat 1 op 3 zelfstandigen momenteel geen gebruik maakt van de gratis dienstencheques.

Niet vergeten!

Terwijl in 2011 precies 5.474 nieuwe mama’s als zelfstandige recht hadden op gratis dienstencheques, namen slechts 3.613 (66%) deze ook daadwerkelijk op.

"Een deel van de zelfstandige mama’s wil expliciet geen hulp van buitenaf", verduidelijkt Caroline Deiteren van Unizo. "Een groot deel van hen is daarentegen gewoon niet op de hoogte, of denkt er pas aan wanneer de termijn al verstreken is."

Kortom: ben je zelfstandige en pas bevallen? Vraag dan je gratis dienstencheques aan!

(kv) – Bron: Unizo 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 15209 andere jobs