Persoonlijke ontwikkeling
Vorige

1 van 959

Volgende
Volgend artikel:

5 tips om af te rekenen met faalangst

Word je bewust van jezelf en vind de job die écht bij je past

Bewust zijn van jezelf
Wist je dat het vinden van de juiste job veel te maken heeft met je zelfbewustzijn? De verloning speelt natuurlijk ook een grote rol, maar je wil je toch vooral productief en gelukkig voelen op je werk. Zolang je niet weet wat je wil, geraak je niet verder. Door meer zelfkennis haal je meer energie uit je werk. Zelfbewustzijn is dus écht de sleutel tot succes. Maar wat houdt dat precies in? Ken jij jezelf écht?

Sterker in je schoenen

Zelfbewustzijn is jezelf beoordelen en begrijpen zonder dat je emoties daarbij een rol spelen. Door zelfbewust in het leven te staan, ken je je kwaliteiten én je werkpunten. Je wordt je meer bewust van de dingen die je voelt.

Daarnaast helpt het om sterkere relaties op te bouwen, zowel thuis als op het werk. Want de job die je kiest heeft een grote invloed op jezelf en je privéleven. De juiste dosis zelfkennis is dus nodig om een job te vinden die écht bij je past.

Ontdek: Hoe vind je concreet de job die bij je past?

Zoek uitdaging

Zelfbewust in het leven staan leidt tot voordelen. Zo ga je beter om met stress en is het makkelijker om je tijd te managen. Door jezelf te leren kennen worden de doelen die je voor ogen hebt ook duidelijker.

Kijk bij het zoeken naar een job dus niet enkel naar de verloning, maar ook welke uitdagingen erin zitten voor jou. Welke van jouw sterktes komen naar voren in de job? Zijn er groeimogelijkheden? Is het iets wat je écht graag doet? Hou deze vragen in je achterhoofd wanneer je gaat solliciteren.

Online solliciteren: tips & tricks

Sta open voor verbetering

Leer open te staan voor de mening van anderen. Wanneer je zelfbewuster in het leven staat, neem je sneller feedback van anderen aan. Het helpt je jezelf beter te leren kennen. Je mening veranderen, betekent niet verliezen. Het bevordert juist de sfeer én het biedt je nieuwe inzichten. Zelfkennis is dus zeker bevorderend voor de samenwerking.

Extra: Zo leer je constructief feedback geven én ontvangen

Eerlijk duurt het langst

Een sollicitatiegesprek is spannend. Inzicht hebben in je sterke en zwakke punten is daarbij zeker een must. Je zal vanzelf merken dat je zenuwen al een pak minder zijn wanneer je zelfbewust voor je toekomstige werkgever zit. Wees dus vooral eerlijk tegenover jezelf.

Weet waar je goed in bent, maar ook waar je beter niet aan begint. Daardoor verspil je geen tijd aan een job die niet in lijn ligt met jouw prioriteiten. Nog een laatste tip: stap uit je comfortzone. Alleen zo ontdek je wie je écht bent.

Elke dag keuze uit duizenden jobs! Ga naar jobat.be en vind een job die écht bij je past
Mijn Jobat banner

(es/em) - Bron: Career Addict

3 juni 2022
Anderen bekeken ook