Vorige

1 van 578

Volgende
Volgend artikel:

Mag je telewerken vanop een zuiders terras?

Word een digital nomad en werk waar je maar wil

25 september 2019
Een flex office, thuiswerkplek, hippe koffiebar met wifi of zelfs een zonovergoten strandhut op Bali? Volgens Griet Vandenhouweele – auteur van Out of Office – kun je overal werken. In haar boek geeft ze praktische tips en trucs om een echte digital nomad te worden. Vergeet je honkvaste 9-to-5 job en leer om vrijer te leven en werken. Als je durft, tenminste.

Waar wil je op dit moment zijn? Sta eens even stil bij die vraag. Leef je het leven dat je zelf wilt? Of ben je een speelbal in een rat race? Griet Vandenhouweele – zelf digital nomad – schudt je graag wakker. Ze toont hoe zij voor een vrijer leven als onderneemster en investeerder koos … en legt je graag uit hoe jij dat ook kunt doen. Want onafhankelijk van tijd en ruimte werken, is niet zo moeilijk als het in eerste instantie lijkt.

Andere mindset

Je vaste job opgeven om in het diepe te springen? Da’s niet simpel. Het vergt een compleet nieuwe mindset. Maar in werkelijkheid is het perfect mogelijk om jezelf zo te ontwikkelen dat je élke job kunt doen. Door te ontdekken wat je passies zijn en te leren wat je precies nodig hebt om een resultaat te behalen. Alles start met vertrouwen in je eigen vaardigheden.

Vijf weken

Het boek Out of Office is opgedeeld in vijf fasen. Elke fase stelt een week voor. Je krijgt telkens tips voorgeschoteld. En ook voorbeelden ter inspiratie. Je leert welk type werker je bent en je ontdekt hoe je een nieuwe werkomgeving kunt voorbereiden. De auteur geeft hier en daar ook informatie mee over voeding die je energieniveau een boost geeft. Zelfs tips om duidelijker te communiceren en trucs om je hoofd leeg te maken staan vermeld.

Een leesboek is dit allerminst. Out of Office is eerder een praktische handleiding. Hier en daar zijn er pagina’s die je moet invullen zodat je beter nadenkt over waar je vandaag staat en waar je uiteindelijk naartoe wilt. En omdat je in groep sterker bent dan alleen is er ook een gratis Digital Nomad Club waar je met gelijkgestemden ervaringen kunt delen.

(em)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 17356 andere jobs