Starters
Vorige

1 van 201

Volgende
Volgend artikel:

Waarom starters na 3 jaar best vertrekken

Welke sectoren boeien jongeren niet (meer)?

Welke sectoren boeien jongeren niet (meer)?
We vallen met de deur in huis: jobs in sales, finance en engineering verliezen jaar na jaar hun glans bij de nieuwe generaties. Werknemers die vroeger een job in een van deze afdelingen hadden, stoeften daar stevig over. Vandaag lijken jongeren niet meer in de jobvoetsporen van de vorige generaties te willen treden. Hoe komt dat precies? Een diepe duik in het topic.

Het gespecialiseerde wervingsbureau Page Personnel illustreert het statement met concrete cijfers. Voor een job op de financiële afdeling komen gemiddeld 16,33 sollicitaties binnen, voor sales zijn dat er 20 en voor engineering 22,24. Op het eerste zicht lijken het geen dramatische cijfers, maar als je het vergelijkt met andere sectoren, is de omvang van het probleem meteen duidelijk.

Meer populaire functies zoals marketing en digital trekken tot drie keer zo veel sollicitanten aan, respectievelijk 50 en 60 per functie. En ook creative en duurzame energie zijn sectoren waarin jongeren zich vandaag veel liever zien werken.

Lees ook: In welke sector wil jij werken?

Dieptepunt voor vitale rollen

In principe zijn de meeste rollen in sales, finance en engineering relatief ongewijzigd gebleven vergeleken met vroeger. Natuurlijk is er digitalisering en vooruitgang, maar de essentie van de job blijft. Het zijn daarbij jobs die voor veel bedrijven van vitaal belang zijn.

Zonder sales, geen business. En ook de financiën moeten op punt staan. Bedrijven moeten dus wel op zoek naar deze profielen om te overleven. En daar wringt het schoentje: het aantal kandidaten dat op zoek is naar een job in die afdelingen ligt opvallend lager dan de vraag. Sterker nog, uit cijfers van het onderzoek blijkt dat het aantal sollicitaties per vacature in deze sectoren zich op een absoluut dieptepunt bevindt.

Extra: Waarom jobhoppen voor jongeren een goede strategie kan zijn

Op zoek naar meer

Hoe komt dat nu net? De reden lijkt zich duidelijk af te tekenen. Rollen blijven vaak hetzelfde, maar de noden van generaties veranderen wel degelijk. Een functie in engineering of finance komt vaak met een hoog loon, een dure bedrijfswagen en aanzien. En laat dat nu net punten zijn die de jonge generatie – zonder ze over één kam te scheren natuurlijk – totaal niet meer interesseren.

Voor de recentste generatie zijn zelfvervulling, zingeving en impact maken in je job veel belangrijker dan geld of status. Het is een van de redenen waarom een schoolverlater steeds minder kiest voor de ‘saaie’ functies binnen het bedrijf.

Gen Z gaat voor jobinhoud, sfeer en… een flinke pree

Herorganiseren

Nog een reden waarom jobs in finance, sales en engineering minder hoog op het verlanglijstje van Gen Z en millennials staan? De lange uren en de hoge inzet die ze vragen. De zware verantwoordelijkheid in de rol van bijvoorbeeld financial analist of productingenieur is een aspect dat steeds minder jongeren aanspreekt.

Wanneer bedrijven steeds moeilijker kandidaten vinden die zich de volle 100% willen geven voor zo’n functie, moeten ze nadenken of het nog langer houdbaar is om de functies die niet ingevuld geraken op dezelfde manier te blijven organiseren. Een reorganisatie dringt zich dus op. Welke elementen van de job zijn achterhaald of kunnen worden uitbesteed of gedigitaliseerd?

Werknemers willen vandaag veel meer zeggenschap over de invulling van hun job op basis van wat ze nodig hebben of waar ze energie uit halen. Kortom, de (jonge) werknemer is aan zet!

Ontdek: Welke eisen stelt Gen Z aan de werkgever?

(ZINNIG) – Bron: Page Personnel

17 juni 2024
Anderen bekeken ook