Workaholics
Vorige

1 van 137

Volgende

Wat als je partner een workaholic is?

workaholic en partner
Je kent ze wel: de mensen die leven voor hun job. Is jouw partner zo iemand? Dan heb je ongetwijfeld al gemerkt dat je extra hard moet werken voor een gezonde relatie. Maar als je iemand écht graag ziet, dan doe je dat natuurlijk met veel plezier.

’s Avonds mailtjes beantwoorden en in het weekend snel naar kantoor om wat werk in te halen. Sommige mensen kunnen hun job maar moeilijk loslaten. Niet omdat het moet, maar omdat ze het gewoonweg graag doen.

Als je samen bent met een workaholic is het niet altijd makkelijk om tijd te vinden voor elkaar. Je moet meer energie steken in je relatie dan andere koppels. Maar met deze tips komt het helemaal goed!

1. Met z’n tweeën

In een relatie zit je met z’n tweeën, en dat wil zeggen dat niet alle energie en moeite van één kant moet komen. Date je een workaholic? Zoek dan uit of hij of zij er echt voor wil gaan.

2. Quality time

Workaholics hebben een gevulde agenda. Ga op zoek naar vrije momenten en plan deze ook echt in. Een avondje uit, bijvoorbeeld. Of een gezellig etentje thuis.

3. Bedrijfsbezoekje

Heb je zelf meer vrije tijd dan je partner? Ga dan eens langs op kantoor! Je hoeft zelfs niet lang te blijven. Een kop koffie brengen en een snelle kus is vaak al meer dan genoeg om te laten zien dat je je partner steunt.

4. De grote waaromvraag

Geen idee waarom je partner zo vaak aan het werk is? Verdiep je dan in de job. Dan weet je meteen wat er in het hoofd van je partner speelt.

5. Een date is een date

Een regel die je nooit mag vergeten: zeg nooit een date af! Je moet jullie tijd samen heel nauwkeurig plannen en als je vaak afzegt, zie je elkaar nooit. Die quality time is belangrijk om jullie goede band te behouden, en zelfs te versterken.

6. Helpende hand

Help waar je maar kan. Al is het met een mailtje op te stellen of een presentatie vorm te geven. Zo breng je meer tijd met elkaar door. Je partner zal het erg waarderen.

7. Huishoudelijke taken

Niets zo vervelend als thuiskomen na een lange werkdag en nog moeten poetsen, strijken en afwassen. Als je net iets meer tijd hebt dan je partner, probeer dan de klusjes in huis zoveel mogelijk zelf te doen. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat alles op je schouders terecht moet komen. Maak duidelijke afspraken en zoek een gouden middenweg.

8. Ontstressen = knuffelen

Ook workaholics moeten af en toe de tijd nemen om te ontspannen. Gebruik die tijd om samen tot rust te komen. Knuffel bijvoorbeeld een half uurtje in de zetel. Simpele dingen maken het verschil.

9. Denk aan je seksleven

Het is zeker niet het belangrijkste in een relatie, maar af en toe vrijen geeft je een serieuze boost. Hoe moe je partner ook is, zorg dat jullie regelmatig samen onder de lakens kruipen. Lukt dat niet, dan kun je altijd inplannen op welke avonden jullie intiem zijn. Misschien iets minder romantisch, maar een absolute must voor een gezonde relatie.

10. Verwachtingen inlossen

Heb je alles al geprobeerd maar loopt je relatie nog niet helemaal zoals je wilt? Vraag dan gewoon wat je partner precies van je verwacht. Maar vertel ook wat je zelf verwacht van de relatie.

(dt/em) - Bron: LovePanky 

koppel knuffel 19 oktober 2018
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook