Gelukkig op het werk
Vorige

1 van 925

Volgende

Waarom jonge werknemers sneller uitgeput zijn

28 maart 2012
Ze zullen het wellicht niet willen toegeven, maar de jonge generatie Y blijkt meer last te hebben van psychische vermoeidheid door het werk dan oudere werknemers. Vooral keuzestress blijkt een van de belangrijkste oorzaken te zijn.

Het HR-adviesbureau SKB vroeg bij 24.000 medewerkers naar hun motivatie, werktevredenheid en gezondheid. Opvallend is dat van de onderzochte medewerkers vooral de werknemers tussen de 25 en 35 jaar zich moeilijk kunnen concentreren aan het eind van de dag en zich minder makkelijk kunnen ontspannen in hun vrije tijd. Alleen 55-plussers hebben meer tijd nodig om te bekomen van het werk.

Last van keuzestress

Directeur Jan Prins van SKB legt uit hoe dit komt. “De jongeren zijn opgegroeid in welvaart en denken dat alles maakbaar is. Ze hebben last van keuzestress en willen het allemaal beleven: die spetterende carrière en een bruisend privéleven, want het leven moet leuk zijn. Dat hebben oudere collega’s echt minder.”

Daarnaast blijkt dat jongeren vooral energie krijgen van inspirerend leiderschap, feedback en afwisseling. Volgens Jan Prins moeten werkgevers hier dan ook op inspelen. “Lang één ding doen geldt als saai en is dus zeer vermoeiend.”

(nm) – Bron: Intermediair.nl 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook