Liefde en seks
Vorige

1 van 90

Volgende

Vind de job én liefde van je leven: 15 tips

14 februari 2019
liefde op het werk
Volgens Nicole Williams, Connection Director bij LinkedIn, hangt de zoektocht naar de ideale partner nauw samen met die naar de ideale job. Met deze 15 tips vind je zowel de job als de liefde van je leven!

In het boek ‘Girl on Top: Your Guide to Turning Dating Rules into Career Success’ vergelijkt Nicole Williams, carrière-expert en Connection Director bij LinkedIn, de zoektocht naar de perfecte man/vrouw met de zoektocht naar de job van je leven. Volgens haar hangen de twee in belangrijke mate samen, wat geldt voor je liefdesleven is namelijk ook makkelijk toepasbaar op je werkleven.

Aan de hand van dat boek gaf de Amerikaanse zakenwebsite Businessinsider de volgende vijftien tips mee voor mensen die op zoek zijn naar de ideale baan én levensgezel:

1. Praat niet te veel

Niets irritanter dan iemand die veel praat, maar nooit luistert. Zowel op je job als in je relatie is het ontzettend belangrijk dat je af en toe zwijgt en luistert naar wat de andere persoon te zeggen heeft.

2. Te veel zelfopoffering is problematisch

‘Niemand houdt van een martelaar – zelfs niet je baas die verwacht dat je alles doet om de job gedaan te krijgen’, aldus Williams. Als je je eigen leven op pauze hebt gezet voor die ene baan of relatie, kwets je alleen maar jezelf. Zorg ervoor dat je naast je job ook nog een leven hebt en laat je vrienden en familie niet vallen wanneer je je droomman of -vrouw aan de haak hebt geslagen. Het kan immers direct voorbij zijn.

3. Laat anderen over jou opscheppen

Iemand die opschept over zichzelf wordt automatisch met argusogen bekeken. Probeer daarom anderen voor jou een goed woordje te laten doen in plaats van zelf te zeggen hoe geweldig je bent.

4. Je vrienden kunnen helpen

Net zoals je aan je vrienden om liefdesraad vraagt, kan je ook bij hen terecht voor carrièreadvies. Luister naar hen met een open geest. Dit betekent uiteraard niet dat je moet doen wat anderen je zeggen, maar zo krijg je wel eens een kijk uit andere hoek.

5. Experimenteer

Volgens Nicole Williams moet je eerst een slechte relatie ervaren om echt te weten wat je zoekt in de ware (en in een job). Haast je niet om meteen die ene passie te vinden. Het is niet erg om even ongelukkig te zijn, dat is namelijk een goed signaal voor jezelf om op zoek te gaan naar iets (of iemand) anders.

6. Vraag voor jezelf wat je wil

‘De belangrijkste reden waarom we niet krijgen wat we willen in onze carrière, is omdat we er simpelweg gewoon niet naar vragen.’ Iedereen is bang om een blauwtje te lopen. Maar zolang je niets waagt, kan je ook niets winnen. Kortom, ga ervoor!

7. Leer lichaamstaal lezen

Als je weet wat bepaalde lichaamssignalen willen zeggen, achterhaal je ook snel of iemand je ziet zitten of niet. Ook tijdens een meeting met je baas kan je al gauw aan zijn/haar fysieke gedragingen merken waar het eigenlijk over gaat.

8. Verwacht niet dat je bedrijf/baas/geliefde zal veranderen

Wat zouden we graag mensen willen veranderen. Maar hoe hard we het ook proberen, het zal ons nooit lukken. Leg je er daarom bij neer dat je baas of lief soms niet dezelfde gedachten heeft als jou.

9. Weet wanneer je moet loslaten

Het is niet omdat je carrière – of relatie – tijdelijk in het slop zit, dat je deze ook meteen moet opgeven. Wees er eerst zeker van dat je alles hebt gedaan wat je kon, voor je je ontslag geeft of uit je relatie stapt.

10. Hou geen jaren vast aan een middelmatige situatie

Als blijkt dat je die ‘middelmatige’ relatie of job toch niet dat extra kan geven dat je nodig hebt, hou er dan ook geen jàren aan vast. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het immers wordt om vaarwel te zeggen tegen je werkgever of vriend(in).

11. Wanhopig gedrag is een afknapper

Hoe wanhopiger je je gedraagt, hoe minder kans je maakt bij die ene persoon waar je een boontje voor hebt, of die job waar je al jaren naar op zoek bent. Relax en wees gerust wat zelfverzekerder. Doe desnoods in het begin alsóf je zeker bent van jezelf, alleen zo kan je anderen overtuigen van jouw kunnen.

12. Wees bereid om weg te gaan, ook al betekent dit dat je alleen zult zijn

Blijven vastzitten in een slechte relatie of job is nergens goed voor. Wees moedig en ga zélf actief op zoek naar wat je precies wilt.

13. Zet je beste beentje voor

Geef steeds het beste van jezelf in een relatie of in je werk. Zorg ervoor dat anderen (of je geliefde) trots op jou kunnen zijn.

14. Beledig je concurrenten niet

Afgeven op je concurrenten, zowel op werk- als liefdesvlak, lijkt handig en makkelijk, maar valt af te raden. Door je concurrenten te beledigen, win je niet het hart van die ene man of vrouw, of sleep je niet die promotie bij je baas in de wacht. Williams waarschuwt: “Negen op de tien keer zal je exact het tegengestelde bereiken dan wat je oorspronkelijke bedoeling was.”

15. Kleed je als een winnaar

Looks doen er wel degelijk toe. Iemand die moeite doet om zich netjes te kleden komt 100 keer beter over dan die ‘hunk’ of ‘babe’ die zich eerder slordig kleedt. Iemand die zijn best doet op kledingvlak, wordt vast en zeker opgemerkt.

(nm) - Bron: Express.be/Businessinsider.com

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook