Vorige

1 van 151

Volgende
Volgend artikel:

Wat je van Tom Cruise kan leren voor jouw cv

VIDEO: De beste sollicitatiestrategie ooit?

3 februari 2017
Miguel Durão is goed met woorden en dat weet hij maar al te goed. Toch had de Portugees moeite met het vinden van een uitdagende job in Londen. Hij besloot dus wat beeldmateriaal aan zijn woorden toe te voegen … voornamelijk van zijn vriendin.

In 2011 verhuisde Durão naar Londen om er zijn kans als copywriter te wagen. Gewapend met een cv waar werkgevers zoals BBDO, McCann Erickson, Fullsix en enkele prestigieuze awards op stonden te pronken, hoopte hij om snel werk te vinden. Helaas liep het niet meteen van een leien dakje. Creatief als hij was, besloot hij om zijn troeven extra in de verf te zetten met een promofilmpje.

Om de aandacht van lokale creatieve agentschappen te trekken, stuurde hij een sollicitatievideo uit, waarin hij vooral zijn knappe vriendin in de spotlight zet. In de video legt hij uit hoe mooi ze is, maar dat ze ook erg slim is en aan liefdadigheid doet ...

 

... en dat hij dus wel erg goed met woorden moet zijn om zo iemand te kunnen strikken.

Deuren gingen open

Hijzelf beschrijft het als een schaamteloze zet, waar hij toch wel trots op is, omdat het wel degelijk in zijn voordeel heeft gespeeld. Zijn creatieve idee ging viraal en leverde hem een hoop jobaanbiedingen op. De deuren van gerenommeerde Londense agentschappen gingen plots open en er kwam ineens heel wat freelancewerk binnen.

Ondertussen heeft Durão niet stilgezeten en werd ook Londen te klein. In 2012 ging hij na een hoop freelance jobs in Londen aan de slag bij Buzzman in Parijs, waar hij bijna drie jaar als creatief copywriter aan de slag bleef.

Begin 2015 besloot hij de oceaan over te steken en werd hij Senior Copywriter bij Johannes Leonardo in New York, waar hij nog steeds actief is.

(sjv) - Bron: Migueldurao.com / Creativbloq.com 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16937 andere jobs