Online solliciteren
Vorige

1 van 112

Volgende

Vermijd valkuilen op je LinkedIn-profiel

LinkedIn is een handige tool om je netwerk uit te bouwen. Zorg er wel voor dat jouw profiel er zo professioneel mogelijk uitziet.
#

Een virtueel profiel om professioneel te netwerken maak je op LinkedIn in een handomdraai. Het bewijs daarvan zijn de 55 miljoen gebruikers. Om het beste resultaat te behalen, kan je drie veelgemaakte fouten gemakkelijk voorkomen, aldus Careerrealism.com.

  1. Verkoop jezelf als een echt topproduct
    Denk niet dat het minderwaardig is om jezelf te verkopen. Op de jobmarkt is elke speler een product, dus beklemtoon je kwaliteiten. Creëer je eigen merk door alle informatie van je profiel op één lijn te zetten: cv, schrijfstijl, kleurschema, foto’s.
  2. Wees meer dan een functieomschrijving
    Maak van de tagline onder je naam meer dan een droge functieomschrijving. Gebruik de 120 lettertekens –die onder al je activiteiten op LinkedIn verschijnen- om je expertise te beklemtonen.
  3. Kies een goede foto
    Je wordt onvermijdelijk beoordeeld op een eerste indruk. Zelfs als je jezelf niet graag voor de camera gooit, doe je dat beter toch. Een heldere, mooie foto is beter dan eentje waarvoor je een vergrootglas nodig hebt. Verberg jezelf dus niet.
 

23 december 2009
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook