Meer/minder verdienen
Vorige

1 van 376

Volgende
Volgend artikel:

In de bouwsector kan je als student meer verdienen

Verdien tot 65.000 euro/maand met bedelen

Geen idee of er limieten staan op hoeveel je mag verdienen als bedelaar, maar 65.000 euro is misschien overdreven.
#

65.000 euro verdienen als bedelaar? Hallucinant, maar het kan... in Dubai.

In veel landen is bedelen bij wet verboden. Sommige landen proberen het bedelen gewoon in te perken. Andere landen tolereren het. Dubai is één van de landen die bedelen verbiedt. Hoe komt het dan dat zij de best verdienende bedelaars hebben?

Bedeltoerisme

Dubai, met zijn oliemiljonairs en luxeverblijven is in de eerste plaats misschien niet gekend om zijn armoede, maar het is er wel. Er zijn dan ook heel wat bedelaars aanwezig die hopen op wat vrijgevigheid van de rijkere inwoners en bezoekers van het emiraat. Sterker nog, mensen kiezen Dubai uit als toeristische bedelbestemming.

Bedeltoerisme, het klinkt gek, maar het wordt snel minder belachelijk als je weet wat je ermee kan verdienen. Zo zou je op een vrijdag, bij de uitgang van een moskee, al gemakkelijk 360 euro per uur kunnen bijeen bedelen. Je vliegticket zal snel terugverdiend zijn op deze manier. Onlangs pakte de politie nog een bedelaar op, die maar liefst 270.000 dirham (of 65.000 euro) per maand verdiende.

Anti-bedelcampagne

Het bestuur van Dubai is zich van het probleem bewust en wil het aanpakken voor het de spuigaten uitloopt. Ze vrezen voor de veiligheid van de stad als ze het gewoon zijn beloop laten gaan. Ze zetten daarom fel in op een anti-bedelcampagne.

Ze viseren tijdens deze campagne vooral bedelaars die Dubai zijn binnengeraakt met een toeristen- of zelfs zakenvisum. In het eerste kwartaal van 2016 alleen al werden er 59 bedelaars gearresteerd, waarvan de meesten in het bezit waren van een toeristenpas. Hun plan: een maximumbedrag bijeen bedelen in maximum 3 maanden tijd.

De politie is vooral extra alert tijdens de ramadanperiode, omdat bedelaars dan hun slag willen slaan. In 2015 werden er rond deze periode zo’n 197 opportunisten opgepakt.

Het is misschien wel illegaal, maar voor veel bedelaars is het het risico duidelijk waard.

(sjv) – Bron: Express Business 

11 april 2018
Anderen bekeken ook