Jaarlijkse vakantie
Vorige

1 van 175

Volgende

Valt je vakantie in het water? Zo kan je toch nog genieten

Had je verlofdagen ingezet? En vallen die nu in het water door de coronacrisis? Reizen – naar de Belgische kust of het buitenland – mag sowieso niet. Maar met de nodige portie creativiteit maak je toch nog iets leuks van je vakantie. Wij serveren je enkele tips. 100 % coronaproof!

Door de coronacrisis zijn heel wat events geannuleerd en horeca- en handelszaken gesloten. Gelukkig zijn er heel wat dingen die wél nog mogen. Daar focussen we in dit artikel op.

1. Profiteer van de buitenlucht

Wandelen, joggen, fietsen, steppen, skateboarden, inline skaten, … Het kan allemaal in je eigen buurt en met je eigen gezin. Het zachte lenteweer is een troef. Trek dus samen naar buiten. En geniet van wat extra vitamine D. En van de zuivere lucht, want door het weinige verkeer, is ook de hoeveelheid fijnstof in de lucht erg laag. Let wel, met de wagen naar een park, bos of natuurgebied trekken, mag niet!

2. Bezoek een virtueel museum

Cultuurliefhebber? Stay at Home Museum brengt de Vlaamse Meesters naar de huiskamer. Het Gentse Museum voor Schone Kunsten laat kunstliefhebbers immers virtueel binnen.

3. De grote lenteschoonmaak

Het klinkt misschien iets minder sexy … maar je hebt nu extra veel tijd voor de grote lenteschoonmaak. Beginnen is het moeilijkst, maar de voldoening zal groot zijn. Deze handige coronakalender van het Poetsbureau helpt je een handje.

4. (Moes)tuinieren

Droomde je altijd al van een eigen moestuin? Of heeft je tuin een opfrisbeurt nodig. Het weer is goed en de timing om te zaaien is perfect. Sommige tuincenters zijn geopend en ook online vind je de nodige materialen.

5. Heerlijk kokerellen

Extra tijd! Voor hobbykoks is dat een ideale gelegenheid om te experimenteren in de keuken. Haal je kookboeken onder het stof en maak gerechten die je al lang wilt proberen. Je gezinsleden zijn ongetwijfeld graag proefkonijn. Stijgt de temperatuur boven de 20°C? Dan kun je eveneens uitgebreid barbecueën.

kokerellen

6. Tijd voor klassiekers

Ligt er nog een stapel boeken die je niet gelezen krijgt? Of wil je die ene serie of film al zo lang bekijken? Daar heb je nu tijd voor. Lekker drankje erbij en genieten maar.

7. Ontdek een nieuwe hobby

Wil je leren fotograferen, naaien, composteren, figuurzagen, mediteren … Zoek online informatie op, bestel online (liefst lokaal!) een handboek of materiaal en ga aan de slag. Tijd zat!

8. Volg online cursussen

Er staan online duizenden cursussen klaar. Profiteer ervan en schaaf jezelf bij. Soft skills, een bepaald vakgebied, een nieuwe taal … Het aanbod is gigantisch. Heel wat cursussen zijn zelfs volledig gratis.

9. Slow life

Een laatste tip: geniet van de kleine dingen. Van slow coffee, zelfgebakken brood, je krant lezen in de zon, een lunch op het terras … Voor je het weet zitten we opnieuw in de hectiek van weleer.

10. En wat met de zomervakantie?

Trek je in de zomervakantie steevast naar het buitenland? Verschillende bronnen manen aan om dat maar beter uit te stellen en in te ruilen voor een reischeque. Een geplande reis annuleren is sowieso niet mogelijk. Dat zou een doodsteek zijn voor de reissector. Maar misschien lopen we nu wat vooruit op de feiten...

Heb je nog helemaal niets geboekt voor deze zomer? Dan is een vakantie in eigen land misschien wel een goed idee. Op die manier steun je de lokale economie. En met een staycation in je eigen kot is natuurlijk niks mis! Je kunt bovenstaande activiteiten dan nog een keer doen.

(em)

10 april 2020
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook