Werkplek
Vorige

1 van 579

Volgende

Toyota is meest duurzame bedrijf

1 augustus 2011
Het lijkt misschien niet altijd zo, toch zijn veel bedrijven bezig met het milieu. Zo mag Toyota zich een van de meest duurzame bedrijven noemen. Dat blijkt uit een rapport van Interbrand.
Toyota Prius

Toyota, 3M en Siemens bekleden de hoogste posities in de ‘Best Global Green Brands 2011’-lijst, een rapport dat Interbrand onlangs vrijgaf. Zij contacteerden 10.000 consumenten en vroegen hen of ze weet hadden van de ecologische prestaties van verschillende merken.

Toyota speelt het slim

Als meest duurzame bedrijf kwam Japanse autoconstructeur Toyota uit de bus. De grootste inpakt op hun ‘pole position’ is waarschijnlijk de lancering van de Toyota Prius. Maar naast het produceren van milieuvriendelijke wagens, ondertekenden zij in 1992 al een ‘Toyota Earth Charter’, die focust op doelstellingen als uitstootbeperking, bosaanplanting, waterverbruik en recyclage.

Waarom zij op nummer één staan? Toyota speelt het slim. Naast de nodige inspanningen voor het milieu, communiceren zij dit ook voldoende naar de buitenwereld. Een slimme zet, als je weet dat zij enkele grote merknamen achter hun laten.

Top 10 van meest duurzame bedrijven:

  1. Toyota
  2. 3M
  3. Siemens
  4. Johnson & Johnson
  5. HP
  6. VW
  7. Honda
  8. Dell
  9. Cisco
  10. Panasonic

Miscommunicatie bij L’oréal

En hoewel veel bedrijven bezig zijn met het milieu, toch komt dit niet altijd zo over bij het publiek. L’Oréal is hier een goed voorbeeld van. Zij doen wel moeite, maar communiceren hun inspanningen niet genoeg naar de buitenwereld.

Andere merken als Coca-Cola en McDonalds kunnen dan weer profiteren van hun naambekendheid. Deze merken verwerken groen in hun logo of verpakkingen en wekken zo de indruk extra inspanningen voor het milieu te leveren.

(mw) – Bron: greenbiz.com 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook