CV
Vorige

1 van 172

Volgende
Volgend artikel:

Mag je liegen op je cv?

Technici en hun cv: 4 tips

cv voor technici
Ook techniekers hebben een curriculum vitae. Maar in zo’n cv benadrukken zij dan best hun technische skills en gevolgde opleidingen. Enkele tips.

1. Bondig en relevant

De tips voor een goed cv zijn grotendeels voor iedereen hetzelfde, of je nu bediende bent of technische medewerker. “Een cv moet to the point zijn en bondig. En ook relevant en aangepast aan de vacature”, stelt Rob Peeters, loopbaanbegeleider bij Passion for Work. Voor technici gaat het dan bijvoorbeeld om de technieken die ze beheersen op maat van de betreffende job.

2. Soft skills vermelden

Technischere profielen besteden in hun cv vaak minder aandacht aan soft skills. “Onterecht”, vindt Peeters. “Die zijn vaak ook heel belangrijk voor een werkgever. Ik denk bijvoorbeeld aan stiptheid, samenwerking, leergierigheid of hulpvaardigheid.”

Lees ook: De 5 meest gevraagde soft skills

3. Vermeld je trainingen

Als technicus mag je zeker ook je trainingen en certificaten vermelden. “Vaak worden er regelmatig bijscholingen of opfrissingscursussen gevolgd. Een korte lijst van de meest relevante is zeker het vermelden waard. Hierdoor weet een nieuwe werkgever dat hij in deze topics niet onmiddellijk moet investeren. En ook dat er ruimte is om nog andere kennis bij te schaven.”

4. Zet je technische skills apart

Peeters raadt technisch geschoolden aan om de verschillende technieken en methodes, die ze beheersen, apart te vermelden op de cv. “Iemand die bijvoorbeeld lasser is geweest bij drie à vier bedrijven, zal daar altijd ongeveer dezelfde zaken hebben gedaan. In plaats van die dan elke keer te herhalen, volstaat een opsomming van de werkgevers”, stelt hij.

“En onder een aparte rubriek - ‘competenties’ bijvoorbeeld - kan je dan de verschillende lastechnieken, metalen, machines of andere benadrukken die jij onder de knie hebt. Hierdoor spaar je ook plaats uit op je cv en is er meer ruimte voor andere relevante informatie.”

Meer tips: Zorg voor een CV met impact (e-gids)

(William Visterin)

28 januari 2021
  • Jobs voor techniek
Anderen bekeken ook