Aantrekkelijke baas doet je minder presteren
Heb je een baas met de looks van Brad Pitt of Angelina Jolie? Super! Maar staat je hoofd dan wel nog naar werken?
Opvallend veel werknemers vergapen zich tijdens de werkuren namelijk aan lijfelijk schoon. Maar liefst één op drie surft op het werk al eens naar een pornografische website. 
En velen van hen worden daarvoor zelfs niet op de vingers getikt. Maar zeven procent werd betrapt en kreeg een berisping voor het onbetamelijke surfplezier. Dat zegt Brits onderzoek van internetbedrijf Proofpoint.com. 
Maar werknemers houden zich op het werk ook bezig met amoureuze e-mails, die niet altijd bij de juiste bestemmeling terechtkomen. Een kwart mailde al eens liefdesverklaringen naar de verkeerde persoon door. Ruim de helft van hen had daarbij de stomende boodschap naar het hele bedrijf verzonden via de reply-to-all-functie. Pijnlijk!  
De verzonden berichten zijn niet altijd zo liefhebbend. Zo heeft acht procent van de werknemers al eens gereageerd op spamberichten. Volgens Proofpoint verspreiden ze zo vaak commentaren die onprofessioneel zijn en niet geschikt voor de werkvloer. 
Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Heb je een baas met de looks van Brad Pitt of Angelina Jolie? Super! Maar staat je hoofd dan wel nog naar werken?
Het concept van work-life balance is een mooi ideaal, maar tegelijk ook frustrerend want je lijkt dat magisch evenwicht nooit te bereiken. Ziehier echter de oplossing!
Ze hebben een gebrek aan normbesef, blijkt uit een studie van KPMG in Nederland. De schuld ligt bij de managementscholen.
Krijgen wat je wil, lukt enkel als je weet te overtuigen. Als je anderen weet te raken. Hoe doe je dat?
Steeds meer werkgevers installeren software om hun personeel in de gaten te houden. Ten koste van de privacy?
'Die stagiaires kregen tenminste de kans om hun baas beter te leren kennen!' Enig gevoel voor ethiek op de werkvloer is radiopresentator Jay Severin vreemd.
Bijna drie op de tien managers (29,4 procent) geven toe zich niet altijd even ethisch te gedragen op de werkvloer. Dat blijkt uit een Britse studie.
"Voor bepaalde functies – die van piloot - is een DNA-test in de toekomst wenselijk", zegt Gert Matthijs van de KUL. En dat grapje kost nog geen 100 dollar.
We vroegen aan deze 65-jarige voormalige hoofdinspecteur bij de politie naar zijn vroegere job én naar de grootte van zijn huidige pensioen...