Sollicitatiekit
Vorige

1 van 6

Volgende
Volgend artikel:

In 4 stappen naar een perfect CV

Sollicitatieproces vandaag 30 dagen korter dan vorig jaar

Sollicitatieproces 30 dagen korter
Goed nieuws voor sollicitanten: dit jaar duurt een sollicitatieproces gemiddeld 30 dagen minder lang dan vorig jaar!

Onderzoek

Corona of niet: heel wat bedrijven zijn nog altijd op zoek naar het juiste talent. Wie vandaag als werkzoekende zijn of haar talent wil verzilveren, heeft een korter sollicitatieproces voor de boeg dan vorig jaar. Dat blijkt althans uit de resultaten van een onderzoek van rekruteringsbureau Robert Half waarbij 300 Belgische leidinggevenden werden ondervraagd over hun huidige aanwervingsstrategie.

Go for happy! Bekijk het actuele vacatureaanbod

Opvallende resultaten

1. Steeds vaker voltijds telewerk

Telewerken brengt heel wat voordelen met zich mee en dat ontgaat ook hr-managers niet. Zo zet 60% van de ondervraagde managers volop in op vacatures voor voltijds telewerk.

Extra: Thuiswerken op een productieve én gezonde manier

2. Groter zoekgebied

Door telewerk speelt afstand niet meer zo’n belangrijke rol: een duidelijke win-winsituatie voor zowel werkgever als werknemer.

Jeroen Diels, Director bij rekruteringsspecialist Robert Half: “Iets verder van kantoor wonen is niet langer een struikelblok als thuiswerk mogelijk is. En dat is voor zowel werkgever als werknemer voordelig: als werkgever kan je daardoor je zoektocht naar de juiste profielen geografisch uitbreiden, waardoor je je talentenpool ook uitbreidt. Maar ook voor kandidaten zorgt het solliciteren ‘over de grens’ voor een vergroting van het aanbod aan interessante vacatures.”

Online solliciteren: Tips en tricks

3. Korter sollicitatieproces

Dit jaar duurt een sollicitatieproces gemiddeld 43 dagen: dat is 30 dagen korter dan vorig jaar. Reden hiervoor is dat bedrijven hun aanwervingsstrategie optimaliseren en aanpassen aan de versnelde digitalisering van de arbeidsmarkt. Door hun sollicitatieproces korter en efficiënter te organiseren, kan talent met de juiste skills sneller aangetrokken en ingezet worden.

Zo gebeuren sollicitatiegesprekken steeds vaker online, wat voor heel wat tijdwinst zorgt bij zowel de sollicitant als de werkgever. Ook wie van thuis uit werkt of tijdelijk werkloos is door corona kan zich makkelijker overdag vrijmaken voor een sollicitatiegesprek en is niet langer afhankelijk van de gebruikelijke kantooruren.

CHECK: Bereid je voor op het sollicitatiegesprek

(fp/mr)

14 juli 2021
Anderen bekeken ook