Vorige

1 van 482

Volgende
Volgend artikel:

15 tips voor een fantastische thuisvakantie

Slaap voldoende … in het belang van je collega’s!

7 februari 2013
Uit een onderzoek van wetenschappers aan de University of California blijkt dat een goede nachtrust een positieve houding stimuleert tegenover collega's.
moe

Personen die een slechte nachrust genoten, gaven zelf toe dat ze zich daags nadien op het werk zelfzuchtiger gedragen. Slechte nachtrust zou ook leiden tot negatieve gevoelens tegenover de partner. Dat negatieve gevoel zou op zijn beurt op de partner worden overgedragen, met als gevolg dat de wederzijdse waardering aangetast wordt.

Te korte slaap

Onderzoekers Amie Gordon en Serena Chen merken ook op dat men in de hedendaagse maatschappij fierheid haalt uit een te korte slaap. Nochtans benadrukken ze het belang van een goede nachtrust. Een geregeld tekort aan voldoende slaap heeft namelijk een negatieve impact op de houding tegenover anderen.

Volgens Gordon en Chen heeft respect voor de medemens een positieve impact op het smeden en behouden van sociale banden. Op zich is een slechte nachtrust dus geen individueel probleem, maar een gebrek aan slaap beïnvloedt wel de interactie met anderen. Het heeft een negatieve invloed op gevoelens van erkentelijkheid en waardering. En mensen die over deze eigenschappen beschikken, voelen zich doorgaans gezonder en gelukkiger.

(jn) - Bron: Express.be 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14586 andere jobs