Thuiswerken
Vorige

1 van 238

Volgende

Robot vervangt werknemer op kantoor

Videoconferencing bestaat al langer dan vandaag: het laat je toe om vanop afstand een vergadering bij te wonen, of face-to-face te praten met een collega, via je computer en een webcam. Het enige nadeel: je bent volledig afhankelijk van de ander(en).
#

Je kent het wel: je wil dringend met je baas praten over een voor jou erg belangrijke zaak, maar hij heeft geen tijd voor je. Wel, dan is de kans groot dat je naar je videoconference kan fluiten. Als hij z’n computer en webcam niet aanzet, ben je gezien.

Het is vaak veel efficiënter om naar iemand bureau toe te stappen en de dingen face-to-face te bespreken. Maar dat is niet altijd mogelijk: wanneer jij in het buitenland zit bijvoorbeeld, of als je van thuis werkt.

Robot to the rescue

Het Amerikaanse bedrijf Vgo Communications heeft sinds kort de oplossing in de vorm van een robot, de Vgo. Deze wordt draadloos bestuurd via wifi, heeft een batterijduur van 10 uur en weegt iets meer dan 8 kilogram. En belangrijker: hij geeft jou – vanop afstand – volledig de touwtjes in handen.

Met de Vgo rol je voortaan dus gewoon het bureau van je baas binnen om een zaak face-to-face te bespreken … vanuit je luie zetel thuis. Klein detail wel: de Vgo robot kost een slordige 43.800 euro.

Video: Vgo aan het werk

     

    

(kv) – Bron: Express.be   

23 februari 2011
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook