Primeur voor VDAB: duurzame operatoren behalen getuigschrift

18 juli 2016
Cursisten van voedingsbedrijf Deliva
Van de 7 cursisten werden er 4 gestuurd door voedingsbedrijf Deliva.
Omdat duurzaamheid steeds meer aan belang wint, moeten medewerkers extra opleidingen volgen om nieuwe technieken toe te passen. VDAB Limburg speelt daar op in door op de nieuwe T2-campus in Genk een specifieke bijscholing hierover te organiseren. De eerste 7 cursisten hebben zopas het getuigschrift behaald.

Lean Manufacturing, zo luidt de Engelse benaming voor duurzaam produceren. “Het is een verzameling van methoden en tools die wereldwijd worden gebruikt om processen in een bedrijf duurzaam te verbeteren”, zegt Els Lambrights, clustermanager voor vacaturegerichte opleidingen bij de VDAB. “Hierbij ligt de focus op het creëren van waarde voor de klant door het elimineren van verspillingen. Andere resultaten zijn het opzetten van verbeteracties, het verkorten van doorlooptijd en kostenreducties.”

Lean Management

Deze opleiding tot productieoperator duurt 20 dagen. Het zijn de bedrijven die aandringen om het thema duurzaamheid centraal te plaatsen. Zo werden 4 van de 7 cursisten die zopas hun getuigschrift ontvingen, opgeleid op vraag van voedingsbedrijf Deliva in Genk. De vorming is een middel om de bedrijfswaarden te vertalen naar de functie-inhoud van de medewerkers.

Van de overige 3 cursisten die aansloten bij de opleiding, waren er 2 hoger geschoolde anderstaligen (HOA’s in het vakjargon). “Voor hen is het een mooie kans voor de opwaardering van een functie waarin hun taalachterstand minder belangrijk is”, klinkt het bij VDAB, die de opleiding Lean Management nog meer bekend zal maken bij de Limburgse bedrijven.

(kme) - Foto: VDAB 

  • Jobs voor productieoperator

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 15393 andere jobs