Het loon van een machineoperator: 1.600 euro netto
We vroegen aan Lionel (26) uit Guigoven hoeveel hij verdient ...
Nicky: “Ik ben inpakoperator op twee vernieuwde lijnen. Ik zorg dat ze blijven draaien, los mankementjes op en regel order- en formaatwissels… De nieuwe lijnen zijn een stuk gesofisticeerder dan de oude, met een scherm aan de robotarm waarop je ziet waar het probleem zit. Voorlopig sta ik alleen aan twee lijnen, hoewel het vaak teamwork is. Aan de oude lijnen staan wel nog meerdere operatoren. Gelukkig springt iedereen in voor elkaar. De teamleader regelt dat meteen. We hebben ook heel vaak teamoverleg.”
“Het is een afwisselende job: orderwissels, andere vormen en verpakkingen, de machines afstellen enz. Bij mijn vorige werkgever, een farmaceutisch bedrijf, stond ik aan een productielijn. Dat was veel saaier. Bovendien werkte ik daar als uitzendkracht. Op zoek naar een nieuwe job, kwam ik eerst terecht in een ander voedingsbedrijf. Dat beviel me helemaal niet. Ik vond het er vooral heel vuil.”
“Ik kon daarna bij Belcolade starten, maar door die vorige job twijfelde ik of voeding wel iets voor mij was. Viel dat even mee! Je ziet hier de hele chocoladeproductieketen én het is hier superschoon. Intussen heb ik een vast contract en daar ben ik heel blij om. De teamgeest is geweldig. Het is alsof mijn collega’s mijn broers zijn. Ik kan altijd bij iemand terecht, we gaan al eens iets drinken en iedereen kent iedereen.”
“Binnenkort stap ik over naar de afdeling quality control. Dat lijkt me heel interessant. Zo ben ik nog meer betrokken bij het productieproces. Bovendien ga ik van een arbeiders- naar een bediendencontract. Ik heb na mijn werkuren een bachelor lerarenopleiding behaald, gewoon om dat diploma op zak te hebben. Niet dat ik het nodig heb in mijn nieuwe functie, maar hoe meer kanten ik uit kan, hoe beter."
"Puratos is een groeiend bedrijf, dus je weet maar nooit. Tegen kandidaat-operatoren en zeker vrouwelijke kandidaten zeg ik: Zeker niet twijfelen. Een vrouw in de productie is bij Belcolade geen uitzondering. En als het fysiek eens wat zwaarder is, staan je collega’s altijd voor je klaar.”
(wv)
22 oktober 2018Nicky: “Ik ben inpakoperator op twee vernieuwde lijnen. Ik zorg dat ze blijven draaien, los mankementjes op en regel order- en formaatwissels… De nieuwe lijnen zijn een stuk gesofisticeerder dan de oude, met een scherm aan de robotarm waarop je ziet waar het probleem zit. Voorlopig sta ik alleen aan twee lijnen, hoewel het vaak teamwork is. Aan de oude lijnen staan wel nog meerdere operatoren. Gelukkig springt iedereen in voor elkaar. De teamleader regelt dat meteen. We hebben ook heel vaak teamoverleg.”
“Het is een afwisselende job: orderwissels, andere vormen en verpakkingen, de machines afstellen enz. Bij mijn vorige werkgever, een farmaceutisch bedrijf, stond ik aan een productielijn. Dat was veel saaier. Bovendien werkte ik daar als uitzendkracht. Op zoek naar een nieuwe job, kwam ik eerst terecht in een ander voedingsbedrijf. Dat beviel me helemaal niet. Ik vond het er vooral heel vuil.”
“Ik kon daarna bij Belcolade starten, maar door die vorige job twijfelde ik of voeding wel iets voor mij was. Viel dat even mee! Je ziet hier de hele chocoladeproductieketen én het is hier superschoon. Intussen heb ik een vast contract en daar ben ik heel blij om. De teamgeest is geweldig. Het is alsof mijn collega’s mijn broers zijn. Ik kan altijd bij iemand terecht, we gaan al eens iets drinken en iedereen kent iedereen.”
“Binnenkort stap ik over naar de afdeling quality control. Dat lijkt me heel interessant. Zo ben ik nog meer betrokken bij het productieproces. Bovendien ga ik van een arbeiders- naar een bediendencontract. Ik heb na mijn werkuren een bachelor lerarenopleiding behaald, gewoon om dat diploma op zak te hebben. Niet dat ik het nodig heb in mijn nieuwe functie, maar hoe meer kanten ik uit kan, hoe beter."
"Puratos is een groeiend bedrijf, dus je weet maar nooit. Tegen kandidaat-operatoren en zeker vrouwelijke kandidaten zeg ik: Zeker niet twijfelen. Een vrouw in de productie is bij Belcolade geen uitzondering. En als het fysiek eens wat zwaarder is, staan je collega’s altijd voor je klaar.”
(wv)
22 oktober 2018Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
We vroegen aan Lionel (26) uit Guigoven hoeveel hij verdient ...
Voel je dat je koffieverslaving uit de hand loopt en wil je afbouwen of zelfs volledig stoppen, dan kan je dat met deze simpele stappen.
Belgischer én internationaler vind je het niet, de producten, ingrediënten en oplossingen voor bakkers, patissiers en chocolatiers van Puratos.
Uit onderzoek van economen van de Britse University of Warwick blijkt dat geluk de productiviteit van werknemers met 12 procent doet verhogen.
Zijn achternaam doet je misschien al watertanden. Giovanni behoort inderdaad tot de familie achter de Ferrero Rochers en daar stopt het imperium niet.
“Een bedrijf is geen democratie”, zo hoor je weleens. Of ook: “Iemand moet de baas zijn.” Toch is inspraak wenselijk. Ann, Sandra en Boudewijn aan het woord!
De logistieke sector is in Vlaanderen goed voor 230.000 directe en indirecte jobs. Een aantal dat het Vlaams Instituut voor de Logistiek nog ziet toenemen.
De wereld van de hogere studies is heel boeiend, maar een beslissing nemen is niet altijd makkelijk. Om je zoektocht wat makkelijker te maken: 5 tips!
Als labomedewerker doe je wonderlijke dingen voor mens en leven. Maar wat moet je ervoor kunnen? We vroegen het aan drie experts...
Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
“Een bedrijf is geen democratie”, zo hoor je weleens. Of ook: “Iemand moet de baas zijn.” Toch is inspraak wenselijk. Ann, Sandra en Boudewijn aan het woord!
De logistieke sector is in Vlaanderen goed voor 230.000 directe en indirecte jobs. Een aantal dat het Vlaams Instituut voor de Logistiek nog ziet toenemen.
We vroegen aan Lionel (26) uit Guigoven hoeveel hij verdient ...
Voel je dat je koffieverslaving uit de hand loopt en wil je afbouwen of zelfs volledig stoppen, dan kan je dat met deze simpele stappen.
Zijn achternaam doet je misschien al watertanden. Giovanni behoort inderdaad tot de familie achter de Ferrero Rochers en daar stopt het imperium niet.
Uit onderzoek van economen van de Britse University of Warwick blijkt dat geluk de productiviteit van werknemers met 12 procent doet verhogen.
Belgischer én internationaler vind je het niet, de producten, ingrediënten en oplossingen voor bakkers, patissiers en chocolatiers van Puratos.
Het prima uitgebouwde openbaar vervoer en een betere fietsinfrastructuur maken Brussel een pak bereikbaarder om er te gaan werken.
Je bent ziek. Dan wil je liefst niet teveel poespas. Daarom al jouw rechten en plichten overzichtelijk verzameld, in concrete vragen mét antwoord.