Evenwicht werk-privé
Vorige

1 van 719

Volgende

Overwerk en depressie gaan hand in hand

Werknemers die minstens 60 uren per week werken, regelmatig overwerken en een veeleisende job hebben, maken 15 keer meer kans op een depressie dan gemiddeld. Dat blijkt uit een nieuwe Japanse studie.
#

De onderzoekers Takahashi Amagasa en Takeo Nakayama van de Kyoto University School of Public Health analyseerden in een groep van 218 Japanse bedienden de verschillende factoren die het risico op een depressie beïnvloeden. Lange uren (minimum 60 uren/week) en een job met hoge eisen dragen een aanzienlijk steentje bij aan depressies.

Hoge werkdruk

Wanneer de onderzochte werknemers, die duidelijk te veel overwerk deden, één tot drie jaar later opnieuw werden geëvalueerd, bleek namelijk dat zij 15 keer meer kans hadden om met een depressie te zitten dan hun niet-overwerkte collega's.

Uit de studie kwam eveneens naar voren dat wanneer men factoren zoals een hoge werkdruk wegneemt, het risico op een depressie onmiddellijk daalt. Ook het omgekeerde blijkt waar: stijgt de werkdruk, dan neemt de kans op een depressie meteen toe.

(nm) – Bron: Managersonline.nl 

30 september 2013
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook