Vorige

1 van 814

Volgende
Volgend artikel:

Tips om je werk uit je gedachten te bannen op je vrije dagen

Overwerk en depressie gaan hand in hand

30 september 2013
Werknemers die minstens 60 uren per week werken, regelmatig overwerken en een veeleisende job hebben, maken 15 keer meer kans op een depressie dan gemiddeld. Dat blijkt uit een nieuwe Japanse studie.
depressie burn out toilet

De onderzoekers Takahashi Amagasa en Takeo Nakayama van de Kyoto University School of Public Health analyseerden in een groep van 218 Japanse bedienden de verschillende factoren die het risico op een depressie beïnvloeden. Lange uren (minimum 60 uren/week) en een job met hoge eisen dragen een aanzienlijk steentje bij aan depressies.

Hoge werkdruk

Wanneer de onderzochte werknemers, die duidelijk te veel overwerk deden, één tot drie jaar later opnieuw werden geëvalueerd, bleek namelijk dat zij 15 keer meer kans hadden om met een depressie te zitten dan hun niet-overwerkte collega's.

Uit de studie kwam eveneens naar voren dat wanneer men factoren zoals een hoge werkdruk wegneemt, het risico op een depressie onmiddellijk daalt. Ook het omgekeerde blijkt waar: stijgt de werkdruk, dan neemt de kans op een depressie meteen toe.

(nm) – Bron: Managersonline.nl 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14854 andere jobs