Waar vind ik jobs?
Vorige

1 van 561

Volgende

Op zoek naar een job in Limburg? Schrijf je in voor de Virtuele Jobbeurs Hasselt

22 september 2020
virtueel solliciteren in Hasselt
Net zoals vorig jaar organiseert Jobat opnieuw een reeks regionale jobbeurzen. 100% veilig. Want de events gaan volledig online door. Hasselt bijt de spits af: op woensdag 23 september tussen 14 uur en 19 uur kun je via het e-event online solliciteren of informatie inwinnen bij heel wat interessante werkgevers. Onder andere Coolblue, Jessa ziekenhuis, Ziekenhuis Oost-Limburg, Danone, Greenyard en ASAP.be nemen deel. Bovendien zijn er interessante webinars.

Door de coronacrisis is het organiseren van een fysieke jobbeurs nagenoeg onmogelijk. Daarom is er dit jaar een online alternatief. “Op woensdag 23 september staan heel wat recruiters van Limburgse bedrijven (en ondernemingen met Limburgse vestigingen) paraat voor online sollicitaties”, zegt Maikel Van Geert van Jobat.

“Opvallend is de vraag in de zorgsector: onder andere Ziekenhuis Oost-Limburg, Jessa, Mariaziekenhuis Noord-Limburg en Senior Living Group zoeken verschillende zorgprofielen. De vacatures van de andere deelnemende bedrijven zijn heel divers: er zijn vacatures voor arbeiders, bedienden, starters én ervaren werknemers. Als je de volledige lijst nu al wil zien, volstaat het om je aan te melden. Het event is trouwens volledig gratis!”

Goede voorbereiding is key!

Zo’n virtueel jobevent biedt heel veel voordelen: je kunt je perfect voorbereiden, je moet je niet verplaatsen en je kunt op één namiddag heel wat recruiters spreken. Om alles op de dag zelf vlot te laten verlopen, is het handig om nu al een profiel aan te maken. Nadat je onder andere je opleiding, werkervaring en talenkennis hebt ingegeven, krijg je meteen te zien of er een match is met de openstaande vacatures van de deelnemende bedrijven.

Staat jouw droomjob in de lijst? Dan is het zelfs mogelijk om meteen een tijdslot te reserveren met een recruiter. Zo ben je zeker van een gesprek via chat.

Wil je alles uit de kast halen? Houd dan zeker rekening met deze do’s en don’ts op een virtuele jobbeurs!

Op de dag zelf

Tijdens de jobbeurs zelf kun je de virtuele standen van de verschillende deelnemende bedrijven bezoeken. Hier vind je heel wat praktische informatie en achtergrondinfo aan de hand van FAQ’s. Een chataanvraag indienen is kinderspel. Dat kan trouwens voor een specifieke job, maar ook spontaan solliciteren of een vraag stellen over het team of de werkplek is perfect mogelijk.

Weet ook dat recruiters jou ook een bericht kunnen sturen als ze denken dat jij de geknipte kandidaat bent voor een specifieke vacature. Als je online bent, ontvang je een melding in het berichtencentrum. Ben je niet (meer) aanwezig? Dan krijg je een berichtje via e-mail.

Virtuele jobbeurs Hasselt

Ook interessant: op de dag zelf zijn er twee webinars die je gratis kunt volgen. VDAB vertelt in een digitale workshop hoe je een job vindt die écht bij je past en Bureau Stroom legt je uit hoe je doorgroeit in een job.

Perfect match?

Nog één tip: als een recruiter denkt dat jij de witte raaf bent die hij of zij zoekt, krijg je misschien wel een uitnodiging voor een telefoongesprek of videomeeting. Zorg dus dat je op een rustige plek zit en leg alvast je haar in de plooi. Succes!

Ben jij op zoek naar een job in Limburg? Meld je vandaag nog aan voor de virtuele jobbeurs van Jobat in Hasselt op woensdag 23 september. Het is volledig gratis. Een profiel aanmaken is eenvoudig en duurt maximaal 2 minuten!

Goed om weten nog:

Deze virtuele jobbeurs in Hasselt is de eerste in een reeks van zes. Later dit najaar volgen er nog regionale, virtuele jobbeurzen in andere provincies. De eerstvolgende virtuele jobbeurs in Limburg gaat door op donderdag 3 december 2020.

(em)

Virtuele jobbeurs Hasselt
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook