Ontspanning
Vorige

1 van 513

Volgende
Volgend artikel:

Samen met je collega's sporten: ja of neen?

Nietsdoen maakt je productiever: 6 tips

nietsdoen op het werk
Wie zijn gedachten - al is het maar voor heel even – opzij zet, zal nadien productiever zijn dan wanneer men steeds geconcentreerd achter de computer of op de werkplek blijft zitten. Af en toe een beetje duimendraaien blijkt dan toch niet zo slecht. Daarom: zes tips om het maximum uit dat nietsdoen te halen!

Het werk even loslaten kan wonderen doen. Je stress zal niet alleen geleidelijk aan afnemen, het zal ook je productiviteit ten goede komen. Let wel op dat het geen gewoonte wordt om niets te doen. Je werk kan er immers serieus beginnen onder lijden. Gebruik onderstaande tips daarom met mate …

1. Sla een babbeltje met een collega

Sta af en toe op van je bureaustoel en praat even met een collega, bijvoorbeeld aan de koffiemachine. Natuurlijk is het aan te raden om het dan niet over het werk te hebben. Praat over die verre reis die jij of je collega gaat maken of over uitstapjes met de kinderen.

Handig! 48 originele small talk starters

2. Ga sporten

Tijdens je middagpauze gaan sporten, we hebben het al meermaals gezegd: het kan ontzettend deugd doen en je zelfs de nodige boost geven. Het is niet alleen goed voor je gezondheid, het zorgt er ook voor dat je jouw hoofd een tijdje kan leegmaken.

3. Maak een wandeling

Zit je de hele dag binnen voor je job, ga dan (ook al rook je niet) af en toe een luchtje scheppen. Frisse lucht is altijd beter dan die (soms) muffe geur die op kantoren hangt. Je krijgt er wellicht vanzelf nieuwe energie van.

4. Ga lunchen

Lunchen achter je bureau kan noodzakelijk zijn als je het echt druk hebt en graag wil verder werken. Maar het beste voor je productiviteit is toch om effectief te gaan lunchen in plaats van te blijven zitten. Ga naar de cafetaria of eet buiten in het zonnetje met je collega’s.

Goed om weten: Waarom je beter niet eet aan je bureau

5. Doe een dutje

Soms kan een dutje van een kwartier juist datgene zijn wat je nodig hebt om je productiviteit weer op te krikken. Iets na het middaguur komt namelijk meestal een serieus dipje opsteken. Ideaal is dan om een powernap van tien minuutjes te nemen. Als jouw werkgever dat toelaat tenminste …

6. Surf tien minuutjes op het net

Even je Facebook, Instagram of een nieuwssite checken: zolang je het niet voortdurend doet, mag je jezelf er eventjes de tijd voor gunnen. Mentale afleiding kan namelijk op een vervelende dag handig van pas komen! Je socialmediaprofielen de hele dag laten opstaan, is dan weer een minder goed idee.

EXTRA: 40 manieren om te relaxen in (minder dan) 5 minuten

(nm) - Bron: Managersonline.nl

Anderen bekeken ook