Hoe visualisatie je carrière kan boosten
“If you can dream it, you can do it!” Met visualisatie kun je mooie doelen bereiken, ook in je carrière! Wij vertellen je hoe...
“Ik geeft toe dat ik dit deels voor de fun doe. Toen ik jong was, heb ik ook altijd met de motor gereden. Maar de grote reden voor dit soort vervoer is uiteraard het vermijden van de files. Ik woon in Waals-Brabant en mijn afspraken heb ik meestal in Brussel. Op een dag, het was mooi weer, heb ik in plaats van mijn wagen mijn motor van stal gehaald. De tijd die ik daarmee won ... dat was ongelooflijk. Als er vijf kilometer file staat, wat voor een wagen drie kwartier aanschuiven betekent, rij ik daar met de motor op vijf minuten doorheen. Ter plaatse heb ik ook nooit problemen om een parkeerplaats te vinden, ik zet mijn motor gewoon voor de deur.”
De reacties bij Patricks klanten lopen uiteen. Sommigen vinden zijn tweewieler sympathiek, andere menen nog steeds dat bij een functie met verantwoordelijkheid een representatieve wagen hoort. “Ze zullen het niet zeggen, maar dan merk je het wel aan hun gezicht. Zelf maak ik me daar niet te druk over. Als je mij niet ziet toekomen, is de kans trouwens klein dat je, op een nauwkeurige blik op mijn schoenen na, zal merken dat ik met de motor ben. Ik heb bijvoorbeeld altijd mijn kostuum bij, dat ik in mijn koffer stop. Ter plaatse steek ik mijn helm en motorpak in die koffer en trek ik mijn kostuumvest aan.”
Maar ook al is Patricks motor een wendbaar alternatief voor de auto, zonder wagen zou het hem niet lukken. “Als ik ergens iets moet halen dat wat plaats inneemt, of ik moet de kinderen van school halen, kan dat uiteraard niet met de motor. Ik heb dus ook nog een Renault Espace en een Smart Roadster op de oprit staan. Een motor is leuk om erbij te hebben, maar niet als volledig vervangmiddel van de wagen.”
(wim.verdoodt@jobat.be)  
Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
“If you can dream it, you can do it!” Met visualisatie kun je mooie doelen bereiken, ook in je carrière! Wij vertellen je hoe...
Wie bewust kiest voor deeltijds werken, moet het meestal stellen met een karig loontje. Maar er zijn ook enkele uitzonderingen op die regel. Een overzicht van enkele deeltijdse jobs die een mooi loon opleveren.
Het is de gouden driehoek in lichamelijk welzijn: goed bewegen, eten en slapen. Maar hoe zit dat in tijden van thuiswerk en corona?
Het gebeurt wel vaker dat collega's op een zelfde moment vakantie willen nemen. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om extra werkdruk op te vangen.
De digitale trein dendert in een rotvaart verder. Deze Limburgse onderneming helpt werknemers om bij te blijven.
In een erg groene omgeving in Bouwel, bij Grobbendonk, ligt woonzorgcampus Waterrijk. Directeur Katrin Deknock leidt ons rond...
Als je na je studies niet onmiddellijk een job vindt, ontvang je nog niet direct een werkloosheidsuitkering. Voor het zover is, moet je een wachttijd doorlopen. De wachtuitkeringen en de wachttijd heten voortaan "inschakelingsuitkeringen" en "beroepsinschakelingstijd".
Hoe staan galeriehouders en hun galerie er voor in de toekomst?
65 medewerkers van Unilin duiken op in hun eigen rekruteringscampagne.
Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?