Vorige

1 van 113

Volgende
Volgend artikel:

Corona krijgt bedrijfswagen niet klein

'Met de motor naar het werk, deels voor de fun'

12 augustus 2019
“Waarom op vier wielen rondrijden als het net zo goed, en sneller, op twee wielen kan?”, dacht Patrick Gubbelmans, CEO van het softwaretrainigsbedrijf Synaps, drie jaar geleden bij zichzelf. Dat hij toen nog vrij alleen stond met die gedachte bleek toen hij de motorverkoper de bedoeling van zijn aankoop - een BMW 1200 - uitlegde. Die had nog nooit van bedrijfsmoto’s gehoord. Inmiddels legt Patrick ongeveer vijfduizend professionele kilometers per jaar af op zijn BMW.
Een motor als bedrijfswagen
Naam: Patrick Gubbelmans Functie: CEO van Synaps Bedrijfsmotor: BMW 1200

“Ik geeft toe dat ik dit deels voor de fun doe. Toen ik jong was, heb ik ook altijd met de motor gereden. Maar de grote reden voor dit soort vervoer is uiteraard het vermijden van de files. Ik woon in Waals-Brabant en mijn afspraken heb ik meestal in Brussel. Op een dag, het was mooi weer, heb ik in plaats van mijn wagen mijn motor van stal gehaald. De tijd die ik daarmee won ... dat was ongelooflijk. Als er vijf kilometer file staat, wat voor een wagen drie kwartier aanschuiven betekent, rij ik daar met de motor op vijf minuten doorheen. Ter plaatse heb ik ook nooit problemen om een parkeerplaats te vinden, ik zet mijn motor gewoon voor de deur.”

Een motor is leuk als extraatje

De reacties bij Patricks klanten lopen uiteen. Sommigen vinden zijn tweewieler sympathiek, andere menen nog steeds dat bij een functie met verantwoordelijkheid een representatieve wagen hoort. “Ze zullen het niet zeggen, maar dan merk je het wel aan hun gezicht. Zelf maak ik me daar niet te druk over. Als je mij niet ziet toekomen, is de kans trouwens klein dat je, op een nauwkeurige blik op mijn schoenen na, zal merken dat ik met de motor ben. Ik heb bijvoorbeeld altijd mijn kostuum bij, dat ik in mijn koffer stop. Ter plaatse steek ik mijn helm en motorpak in die koffer en trek ik mijn kostuumvest aan.”

Maar ook al is Patricks motor een wendbaar alternatief voor de auto, zonder wagen zou het hem niet lukken. “Als ik ergens iets moet halen dat wat plaats inneemt, of ik moet de kinderen van school halen, kan dat uiteraard niet met de motor. Ik heb dus ook nog een Renault Espace en een Smart Roadster op de oprit staan. Een motor is leuk om erbij te hebben, maar niet als volledig vervangmiddel van de wagen.”

(wim.verdoodt@jobat.be)   

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16537 andere jobs