Maureen gaat al eens graag van de grond

26 december 2011
Van de grond gaan ... De 23-jarige Maureen Vanherberghen weet er alles van! Als ze Idool wint, springt ze dan ook een gat in de lucht.
Maureen
Maureen Vanherberghen (23) uit Hoegaarden
  • Master Communicatiewetenschappen KUL
  • Privé: in een relatie

Wat was de leukste vakantiejob die je ooit deed?

Vorige zomer was ik airhostess bij Jetair. Dat is geen standaard vakantiejob, en dat maakte het wel spannend. Ik wil veel gedaan en geprobeerd hebben, en geen spijt hebben van dingen die ik heb laten liggen. Er bestaan veel vooroordelen over airhostessen: het zijn madammen zonder inhoud, je moet gewoon mooi zijn … Dat is niet zo, zeker niet bij wie het als vakantiejob doet. Het is meer dan koffie brengen en mooi lachen. Ik heb veel testen moeten doen: talen, EHBO, de vliegtuigonderdelen leren, watertraining … Misschien dat ik wel nog eens een tweede jaar als airhostess ga werken, maar als vaste job zou ik het niet willen doen. Ik hou van afwisseling en hoop dat er na Idool een fijne muzikale toekomst volgt. Van muziek mijn werk kunnen maken, dat is mijn droom.

Wat was de ergste vakantiejob die je ooit deed?

Ik heb niet zo veel studentenjobs gedaan. Airhostess was de meest serieuze. Het minst leuke aan die vakantiejob waren de korte vluchten die wij als studenten moesten maken. Ik ben wel tot in Tel Aviv gevolgen enzo, je zou kunnen zeggen dat is ver, maar ’s avonds waren we al terug in België. Tijd om iets van de wereld te zien, hadden we niet. De bommakousen die we moesten dragen, waren ook niet zo fijn. Zo van die vleeskleurige steunkousen. Met de rest van het uniform had ik geen probleem, dat hoort erbij vind ik.

Hoeveel werd je toen betaald?

Met een maand airhostess spelen verdiende ik zo’n 1.700 euro bruto. Je moet het wel graag doen, want het zijn heel onregelmatige uren en in de lucht werken is best vermoeiend. De opleiding hebben we onbetaald gedaan. We hebben 3 weken lang regelmatig les moeten gaan volgen: EHBO, watertraining en dergelijke. Je moet het dus echt uit interesse doen.

(mr)

Idool 2011, elke vrijdag bij vtm vanaf 20u45.&nbsp&nbsp

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook