Schoenenverkoper Kristof weet waarvoor vloeibare stikstof dient

26 december 2011
Vanavond is het de eerste liveshow van Idool 2011. De 15 finalisten zullen alles uit de kast moeten halen, want 5 kandidaten zullen de zangwedstrijd moeten verlaten. De 28-jarige schoenenverkoper Kristof De Cleyn is er alvast klaar voor.
Kristof De Cleyn, Idool 2011
Kristof De Cleyn (28) uit Brecht
  • Beroep: schoenenverkoper
  • Privé: in een relatie, 1 kind, 2de op komst

Ga je je job opgeven als je Idool wint?

“Verkopen vind ik plezant, wat ik verkoop maakt me eigenlijk niet echt uit. Ik ben intussen zo’n drie jaar schoenenverkoper. Het plezante eraan is het werken met mensen. Je moet proberen de behoeften van de klanten in te schatten en hun verwachtingen trachten waar te maken. Wat ik ga doen als ik Idool zou winnen, weet ik nu nog niet. Is het financieel haalbaar, dan zal ik mijn job opgeven en voor mijn zangcarrière gaan. Het kan ook zijn dat ik parttime blijf werken. Wat het verstandigste is, zal de toekomst uitwijzen.”

Wat was de leukste vakantiejob die je ooit deed?

“Bij Janssen Pharmaceutica in het magazijn werken was heel fijn werk. Ik was toen 16 jaar. Die wetenschappelijke omgeving was heel boeiend. Ik kreeg uitleg over de producten die ik moest wegbrengen, zo weet ik nog altijd waarvoor vloeibare stikstof dient. En ik had heel fijne collega’s. Mijn vader werkte daar ook en die kende iedereen, dat hielp ook natuurlijk. Alles was daar leuk eigenlijk.”

Wat was de ergste vakantiejob die je ooit deed?

“Ik ben eens in de keuken van een ziekenhuis gaan werken, dat was niet leuk. Afwassen en van die dingen. Het was er heel vochtig. Het was niet het werk op zich dat me zo tegenstak, maar de werkomgeving, die was heel onaangenaam.”

Hoeveel werd je toen betaald?

“Oei, da’s zo lang geleden dat ik me dat nog amper herinner. Het werd goed betaald, maar hoeveel juist dat weet ik niet meer. Mijn vakantiewerk bij Janssen Pharmaceutica betaalde beter dan dat in het ziekenhuis. Sowieso verdient vakantiewerk goed, want je moet er minder belastingen op betalen.”

(mr)

Idool 2011, elke vrijdag bij vtm vanaf 20u45.
   

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16958 andere jobs